top of page

De la Poliție …


Controalele rutiere efectuate în ultima perioadă de către polițiștii de pe Valea Hîrtibaciului s-au soldat cu rezultatele așteptate dar au produs și câteva surprize.

Dacă a găsi în trafic conducători auto care nu posedă permis de conducere sau conduc sub influența alcoolului a devenit ceva „normal” haideți să dăm câteva exemple de astfel de „normalitate”. La Nocrich, în urma controalelor rutiere, au fost depistați conducând fără permis de conducere P.G. de 44 de ani, M.D.A. de 45 de ani și A.S. de 35 ani acesta din urmă conducând și sub influența alcoolului - 0,35 mg/l alcool în aerul expirat. M.D.A. este cercetat și sub ale aspecte pentru că mașina pe care o conducea nu avea asigurarea și inspecția tehnică periodică valabile iar dumnealui a încercat inițial să își asume o altă identitate.

La Benești a fost depistat V.I. de 62 de ani care conducea având o îmbibație alcoolică în aerul respirat de 0,60 mg/l iar la Alțîna polițiștii au fost chemați la un accident provocat de M.L.I. de 23 de ani din Daia. Acesta, aflat sub influența alcoolului – 0,60 mg/l în aerul expirat și fără să posede permis de conducere, în timp ce conducea un moped a pierdut controlul acestuia, a derapat și a lovit un podeț. În urma impactului M.L.I. a suferit traumatisme ce au necesitat internarea.

Un accident în care au fost implicate două persoane a avut loc pe raza comunei Nocrich. C.N. de 54 de ani din Sibiu neadaptând viteza la condițiile de drum a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în afara părții carosabile. Șoferul a suferit un traumatism toracic și fracturi costale iar pasagerul din autoturism a avut doar o contuzie la umăr. Din verificările inițiale s-a constatat că șoferul nu consumase alcool.

Controalele rutiere au surprins și situații cu care agenții nu se întâlnesc zilnic. La Nocrich, spre exemplu, a fost oprit în trafic un autoturism condus de B.R. de 36 ani din Bărbulești, Ialomița, în care au fost găsite flacoane cu peste 10 mărci de parfum și pentru care proprietarul nu avea acte de proveniență. Marfa a fost reținută în vederea confiscării. La Brădeni a fost oprit un atelaj hipo care conținea mai mult de un metru cub de lemne și pentru care, M.P.R. de 21 de ani din localitate, nu avea acte de proveniență. La Agnita a fost depistat A.N.M. de 32 ani din Sâmbăta de Sus conducând o autoutilitară având numere de înmatriculare inscripționate negru pe fond galben și care sunt valabile doar cinci zile pe teritoriul țării emitente, respectiv Germania.

Cea mai atipică situație s-a întâlnit la Agnita unde a fost oprit în trafic un autoturism condus de un localnic. Întrucât șoferul emana un miros înțepător, tipic substanțelor psihoactive, s-a procedat la controlul vehiculului și al conducătorului auto ocazie cu care au fost depistate astfel de substanțe. Șoferul a fost condus la Spitalul Orășenesc Agnita în vederea recoltării de probe biologice.

Perioada ce a trecut a fost marcată și de două decese la domiciliu, unul de la Agnita și celălalt la Șomartin. Anghel Eugen din Agnita a fost găsit decedat la domiciliul mamei sale iar echipajul SMURD sosit la fața locului nu a putut altceva decât să constate decesul persoanei iar la Șomartin Nimereală Viorel, persoană cunoscută cu o boală terminală, a decedat în prezența nepoatei sale. La nici unul dintre cele două decese nu sunt suspiciuni de moarte violentă dar în amândouă cazurile Laboratorul de Medicină Legală Sibiu își va face datoria.

Pe această cale vă facem cunoscută dispariția de la domiciliu a minorei Atodiresei Anca născută în 2003. Minora este de aproximativ 1,55 m înălțime, constituție astenică, ten deschis, păr negru scurt, fără tatuaje sau semne distinctive. La momentul dispariției era îmbrăcată cu geacă de culoare neagră, și pantaloni blue-jeans. Persoanele care o întâlnesc și o identifică sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la numărul de urgență 112.

Chiar dacă cei mai vizibili polițiști sunt cei de la rutieră vă asigurăm că toți polițiștii de pe Valea Hîrtibaciului sunt ca întotdeauna …

… mereu alături de dumneavoastră!


Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page