top of page

De la Poliție…

După ce sărbătorile de iarnă și începutul anului au fost lipsite de zăpada emblematică a lunilor de iarnă a fost rândul lunii februarie să ne aducă zile însorite și nu foarte reci. Cea mai scurtă lună a anului nu s-a terminat însă așa cum a început și ne-a surprins în ultimele zile cu o perioadă de iarnă ”adevărată” plină de zăpadă și frig.

Zilele uscate și relativ calde de la începutul lunii au permis polițiștilor de la rutieră, împreună cu colegii de la Poliția Agnita și Secția Rurală Agnita, să desfășoare activități de prevenire concretizate în controale efectuate pe arterele de circulație de pe Valea Hîrtibaciului. Veți considera, probabil, că aceste controale nu s-au soldat cu prea multe rezultate. Și totuși …

Ansambluri de vehicule cu remorcă la care remorca nu era înregistrată sau înmatriculată și/sau purta un număr de înmatriculare fals au fost depistate pe raza localităților Nocrich, unul condus de C.N. de 21 de ani din Târnava de Sibiu și celălalt de C.G. din Gura Râului.

Au fost depistați conducând autovehicule în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice, pe raza localității Nocrich D.B.A. de 34 de ani din Ruja cu 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat iar pe raza localității Brădeni J.V. de 41 de ani din județul Maramureș cu 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta din urmă nu poseda nici permis de conducere.

Tot fără a poseda permis de conducere au fost depistate pe raza localităților Alțîna, Netuș, și Răvășel, persoane care conduceau ATV-uri. Printre aceste persoane R.C. de 40 de ani din Copșa Mică și S.M.A. din Răvășel care nu doar că nu aveau permis de conducere dar aveau o îmbibație alcoolică de 0,60 și respectiv 0,007 mg/l alcool pur în aerul expirat Nici unul dintre aceste ATV-uri nu era înregistrat sau înmatriculat.

La un control rutier efectuat pe raza localității Marpod a fost depistat T.P. de 52 de ani care, deși nu avea permis de conducere, se afla la volanul unui tractor cu care transporta în condiții improprii, într-un suport improvizat, trei persoane. Un alt control rutier efectuat pe raza localității Bruiu a depistat în trafic, la volanul unui autoturism Fiat, pe J.A. de 37 de ani din Porumbacu de Jos care nu avea permis de conducere. Acestuia precum și proprietarului autoturismului, V.S. din Șomartin, le-au fost întocmite dosare penale. Primului pentru conducere fără permis iar celui din urmă pentru încredințarea vehiculului unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere.

O autoutilitară care transporta material lemnos fără acte de proveniență a fost depistată cu ocazia unui control rutier pe raza orașului Agnita. Cu sprijinul lucrătorilor silvici a fost identificată cantitatea lemnului precum și esența acestuia iar transportul a fost reținut în vederea confiscării.

Nu putem fi siguri că acțiunile pe linie de circulație au vreun efect. Ce este sigur este faptul că în această lună a fost înregistrat un singur eveniment rutier în care A.M.A. de 32 de ani din Brad județul Hunedoara, în timp ce se deplasa pe drumul Agnita-Sibiu în direcția Sibiu, l-a acroșat cu laterala autovehiculului pe C.A. de 91 de ani din Nocrich care traversa artera rutieră prin loc nepermis.

La lista evenimentelor din această lună trebuie să adăugăm două altercații spontane, una la Movile și cealaltă la Brădeni. Dacă la Movile, unde loviturile primite de BR de 56 de ani din partea lui HS de 50 de ani, nu au avut consecințe foarte grave la Brădeni DI de 28 de ani s-a ales cu mai multe traumatisme care au necesitat internarea la Spitalul de Urgență Sibiu.

Puține evenimente dar multe activități în această ultimă perioadă, activități care le-au permis polițiștilor de pe Valea Hîrtibaciului să vă dovedească că sunt, ca întotdeauna …

… mereu alături de dumneavoastră !


Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page