top of page

De la poliție …


Chiar dacă Mama Natură nu vrea să recunoască și ne arată, mai degrabă un fel de toamnă rece, suntem totuși la început de an. Un început nu prea bun pentru unii dintre hîrtibăceni.

Asta pentru că polițiștii au fost nevoiți să se deplaseze la adresele unor persoane care au decedat în locuința proprie. Persoane de vârsta a doua sau a treia, care locuiau singure, și care au fost găsite decedate de prieteni sau rude. Corpurile unui bărbat de 73 de ani din Marpod precum și a altor doi de 66 de ani din Șomartin și respectiv Dealu Frumos au fost ridicate de Laboratorul de Medicină Legală Sibiu în vederea stabilirii cauzei decesului, chiar dacă nu există suspiciuni de moarte violentă în nici unul dintre cazuri. Tot la Laboratorul de Medicină Legală Sibiu a ajuns și trupurile unei femei de 65 de ani din Zlagna care a acuzat dureri abdominale și care a fost resuscitată, fără succes, de un echipaj S.M.U.R.D. precum și a unui bărbat de 75 de ani din Chirpăr care a fost găsit decedat în fântâna din curtea casei.

Pentru polițiști a constituit o problemă a începutului de an numărul mare de accidente rutiere. P.G. de 62 de ani din Agnita, la intrarea în oraș, a pierdut controlul volanului, a derapat și s-a răsturnat într-un șanț. În centrul orașului F.D. de 25 de ani din localitate a accidentat grav, pe trecerea de pietoni, pe G.D. de 41 de ani. La Alțîna B.W.A. de 46 de ani din Săcel, conducând o autoutilitară Mercedes, a pierdut controlul volanului într-o curbă la stânga și, ratând intrarea pe podul peste Hîrtibaci, s-a răsturnat în râu. Între intersecția de la Vecerd și cea de la Benești A.A.I. de 58 de ani din Agnita a tăiat o curbă, a intrat pe contrasens și a acroșat un autoturism care circula regulamentar din sens opus. Între Dealu Frumos și Agnita N.M. de 45 de ani din Dealu Frumos nu a adaptat viteza la drumul acoperit de zăpadă și mâzgă, într-o curbă a pierdut controlul volanului și s-a izbit de lama utilajului care curăța drumul.

Dacă în aceste accidente alcoolul nu a fost prezent nu același lucru îl putem spune despre un accident ce a avut loc la Răvășel unde B.I.O. de 29 de ani din localitate a ajuns încarcerat în propria mașină. Fără a poseda permis de conducere și pe fondul consumului de alcool acesta a pierdut controlul volanului într-o curbă și s-a răsturnat, plafonul autovehiculului s-a lovit de un copac și șoferul a rămas blocat în mașină cu traumatism cervical și toracic. B.I. de 32 de ani, tot din Răvășel, pasager în autovehicul s-a ales cu traumatism toracic.

Să nu credeți că în această perioadă polițiștii nu s-au aflat în stradă. Dimpotrivă. În urma controalelor rutiere efectuate de aceștia au fost depistați fără a avea permis de conducere P.M. de 43 de ani din Chirpăr, S.P. de 31 de ani din Ighișu Vechi precum și N.I. de 41 de ani din Răvășel - al cărui autovehicul avea I.T.P. și asigurare expirate. La Stejărișu a fost depistat H.N. de 26 de ani din localitate care conducea un autovehicul având permisul suspendat iar la Agnita V.S.A. de 36 de ani care conducea având o îmbibație alcoolică de 0,93 alcool pur în aerul expirat.

Tot în urma acestor controale au fost depistate ansambluri de vehicule cu remorcă care nu corespundeau specificațiilor legale. Fie autovehiculul sau remorca nu erau înmatriculate fie conducătorii auto nu posedau permis de conducere conform categoriei de vehicul condus.

În cadrul unor controale specifice pe linia tăierii ilegale de arbori au fost depistați PS de 30 de ani și TIS de 42 de ani ambii din Coveș, ZS de 48 de ani din Ruja și MGI de 23 din Hosman care conduceau atelaje hipo încărcate cu lemne pentru care nu aveau acte de proveniență.

Aceștia au fost amendați și materialul lemnos a fost confiscat.

Au mai fost prezentate în presă cazuri de persoane mușcate de câini și am considerat că pe la noi nu se întâmplă așa ceva. Dar s-a întâmplat. La Dealu Frumos unde un minor a fost mușcat de picior de câinele unui concetățean. După ce a fost identificat stăpânul câinelui, acesta a fost amendat. Profităm de ocazie să le reamintim proprietarilor de câini că au obligația legală de a lua toate măsurile necesare pentru ca, aflate în zone publice, animalele să nu poată provoca răni persoanelor din jur. Reamintim și faptul că există rase de câini considerați agresivi a căror posesie este obligatoriu de a fi declarată la poliție și care, pe stradă, trebuie să fie ținuți în lesă și să poarte botniță.

După cum vedeți, deși a fost un început de an plin de evenimente care numai plăcute nu le putem numi, polițiștii de pe Valea Hîrtibaciului au fost și sunt …

… Mereu alături de dumneavoastră !


Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page