top of page

IARNA

Un ger cumplit anunță grăbit sosirea iernii.Fulgii de nea prezintă un spectacol amețitor , demn de admirat.Ei au îmbrăcat pământul într-o mantie alba, lucioasă și pufoasă.Apele cristaline au înghețat și s-au transformat în patinoare.Țurțurii au împodobit strașina, iar florile de gheață au împodobit ferestrele caselor.În curțile gospodarilor se înalță mândrii oameni de zăpadă. Veselia se citește pe chipul copiilor.Sar în zăpadă, se dau cu sania, cu schiurile , cu patinele și chiar construiesc cazemate .

Viscolul a suflat cu putere peste pădurile de brad și le-a acoperit cu un strat argintiu de chiciură.Animalele sălbatice s-au retras în căsuțele lor călduroase și primitoare. Cerul a albit uitându-se de jur împrejur.

Magia Crăciunului sosește în casele oamenilor , mirosul de cozonac ne face cu ochiul, colindătorii ne vestesc Nașterea Domnului, brăduțul decorat stă mândru , falnic, în casele gazdelor. Copiii emoționați păzesc hornul așteptându-l pe Moș Crăciun.Spiridușii aruncă din sania Moșului praful magic care aduce pace, fericire și liniște pe Pământ.

Toată natura pare o imensă înghețată. Iarna , e anotimpul magiei, al veseliei și al copilăriei !

NICULA LUANA

Colegiul Tehnic,, A.T.Laurian,, Agnita, clasa a III-a

Prof.înv.primar Banu Angelica Gina


Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page