Se întâmplă la Colegiul din Agnita
Bun găsit în Anul Nou și un sincer La mulți ani!
A trecut luna decembrie, lună atât de așteptată de toată lumea, de cei mici, pentru că Moș Crăciun vine încărcat de daruri, dar și de cei mari care au așteptat Sărbătorile de Iarnă si binemeritatele zile libere.
Din păcate anul acesta iarna a uitat să se trezească mai devreme, a uitat de vacanța copiilor și nu a cernut niciun fulg de nea peste Agnita. Dar după cum este vorba: mai bine mai târziu decât niciodată,în luna ianuarie avem parte și de frig dar și de zăpadă spre bucuria celor mici și mari.
Între timp a început și școala și cum bine le șade copiilor , aceștia au trebuit să intre foarte repede în rolul de elevi, pentru că se apropie cu pași repezi sfârșitul primului semestru.
Astfel că cei buni își culeg roadele pe când cei mai certați cu școala încercă acum să rezolve ce nu prea au reușit un semestru întreg.
Pe lângă activitățile de la clasă elevii Colegiului se bucură și de numeroase activități extrașcolare realizate împreună cu învățătorii și profesorii lor. Și de fiecare dată nici acestea nu sunt puține.
Încă din înainte de vacanță așa cum este tradiția mergem cu mic cu mare la colindat. Colindatul este unul dintre cele mai frumoase obiceiuri din perioada sărbătorilor de iarnă. Ascultăm colindele în fiecare an, cântate în cursul lunii decembrie, și de fiecare dată ne încântă și ne umple inimile de bucurie și speranță. În popor se spune că dacă deschizi ușa colindătorilor și primești urarea lor cu bucurie, atunci vei avea un an nou mai bun.
Astfel elevii clasei a V-a și a X-a au plecat să-i colinde pe locatarii Centrului de Îngrijire și Asistență din Agnita. Acolo toată lumea a fost bucuroasă să asculte frumoasele colinde cântate de glasuri dulci de copii.
După acest eveniment tot elevii clasei a V-a , dar nu numai , pentru că și cei din clasele mici și-au invitat părinții la Serbarea de Crăciun. Aici elevii și-au pus în valoare talentul de buni actori și de buni cântăreți.
Luna ianuarie a debutat cu activități dedicate celui mai mare poet român Mihai Eminescu, activități la care au participat aproape toate clasele din școală. Au continuat apoi olimpiadele la diferite discipline și câteva concursuri școlare dintre care mai important Comper.
Elevii merg mai departe și cu concursul Olimpiada Deșeurilor la care sunt înscrise 5 clase din școală și la care elevii trebuie să aducă spre colectare obiecte electrice, becuri, baterii și tuburi de neon. La acest concurs invităm întreaga comunitate să ne susțină în vederea colectării unei cantități cât mai mari.
Până luna viitoare luăm o scurtă pauză și va dorim să aveți parte de multă bucurie și pace în suflet!
Prof. Dana Zgabercea