top of page

De la Poliție …


Iată că încet, încet, am ajuns la sfârșitul unui alt an în care polițiștii de pe Valea Hîrtibaciului au fost prezenți la datorie alături de cetățenii pe care îi servesc.

Evenimentele, care au necesitat prezența polițiștilor, au fost diverse. La fel de diverse precum persoanele implicate. Astfel polițiștii au răspuns apelurilor cetățenilor prin sistemul unic de urgență 112, la solicitările directe ale cetățenilor sau s-au autosesizat conform legii. Au fost prezenți în stradă în patrulare sau controale, au asigurat ordinea și liniștea publică, au participat la evenimente publice ca reprezentanți ai legii dar și ca instituție implicată în eveniment, au dat amenzi și au deschis dosare penale sau au depus coroane de flori în cinstea eroilor neamului. În tot acest an polițiștii de pe Valea Hîrtibaciului au vegheat la respectarea legii și, unde a fost cazul, la impunerea legii. Adică și-au făcut datoria de polițiști.

În anul care a trecut efectivul de polițiști s-a mărit, aproape s-a dublat, mai ales la nivelul posturilor de poliție comunale. Ne dorim ca acest lucru să influențeze pozitiv activitatea polițiștilor precum și relația dintre aceștia și cetățeni.

Cu regret suntem nevoiți să recunoaștem că am avut și polițiști care au considerat că uniforma poate fi pătată de activități incompatibile cu statutul de protector al legii. Ne cerem scuze celor afectați de activitatea acestora și solicităm ajutorul tuturor cetățenilor pentru ca astfel de situații să nu se mai repete.

Colegilor nou-veniți le dorim să considere un privilegiu munca de polițist pe Valea Hîrtibaciului într-o colectivitate liniștită care a dovedit statistic că, raportat la numărul cetățenilor, evenimentele negative sunt aproape inexistente.

Pentru că tot este sfârșit de an vă reamintim că folosirea materialelor pirotehnice – petarde, pocnitori, artificii – este strict reglementată de lege și că vânzarea și folosirea acestora este permisă doar în preajma Anului Nou. Pentru a evita evenimente nedorite avem rugămintea, în cazul în care cumpărați astfel de materiale pirotehnice pentru copiii dumneavoastră, ca utilizarea acestora să se facă strict sub supravegherea unui adult. Nu uitați că o secundă de neatenție poate avea consecințe o viață întreagă.

Ca întotdeauna, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, polițiștii de pe Valea Hîrtibaciului vă urează tradiționalul

La mulți ani!

vă doresc

Un an nou fericit!

și vă reamintesc că sunt …

… Mereu alături de dumneavoastră.


Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page