top of page

În Nocrich s-a colindat și a doua zi de Crăciun

Un concurs organizat de Primăria și Consiliul Local al comunei Nocrich a adus pe scena Căminului Cultural un buchet de colinde de o frumusețe deosebită, prezentate de patru grupuri vocale, Ceata feciorilor din români, Ceata ficiorilor din jos, Corul bisericii din Nocrich și Grupul colindătorilor din Fofeldea.

Pentru juriu a fost destul de dificil să facă o departajare pe criteriul de autenticitate, fiecare grup prezentând cele mai frumoase colinde din repertoriul lor. În ceea ce privește interpretarea, după ce au colindat în ajunul Crăciunului pe la casele oamenilor și, în prima zi, la biserică, colindătorii au avut vocile încălzite și au pus în valoare toată frumusețea colindelor și farmecul autenticității.

Purtând cu mândrie vechile costume populare, neînvechite, Corul bisericii din Nocrich și Grupul Colindătorilor din Fofeldea, au devansat cele două cete de feciori, deficitare la capitolul ținutei. Îmbrăcați în ținută modernă, aceștia au impresionat prin vigoarea interpretării și prin autenticitate, dovadă că în ajun au colindat prin sat pe la casele fetelor și ale prietenilor.

Nu cred că mai sunt alte localități, pe Valea Hârtibaciului, în care două cete de feciori să se întreacă în seara de ajun prin frumusețea colindelor spuse la casele creștinilor.

Este lăudabilă inițiativa primarului Ionel Vișa și a consilierilor, de a aduce pe scenă, într-un spectacol, toți colindătorii pe care să-i asculte întreaga comunitate.

În afară de premierea celor care păstrează minunatul patrimoniu religios al comunei, Primăria a ținut să acorde trei premii celor mai harnici elevi ai școlilor din Nocrich. Aceștia au fost, Filip Lia Anastasia, Căldărar Elisabeta și Iacob Marian pentru meritele lor la învățătură au primit câte o tabletă.

A fost a V-a ediție a concursului de colinde organizat la Nocrich, acesta devenind tradiție îndrăgită de locuitorii comunei.

I.Bârsan


Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page