top of page

„E IARNĂ ÎN ȘCOALA MEA” – UN PROIECT DE SUCCES AL ȘCOLII G D TEUTSCH DIN AGNITA


La Centrul de Documentare și Informare al Școlii Gimnaziale G D Teutsch din Agnita a fost finalizat proiectul „E iarnă în școala mea”, acesta fiind un concurs interjudețean, cultural – artistic înscris în CAEJ. Având drept scop dezvoltarea capacităților artistice, concursul a avut trei domenii; arte vizuale (desene, machete și decorațiuni), literatură (poezie și proză) și multimedia (realizarea de prezentări și clipuri), toate având ca temă obiceiurile și tradițiile sărbătorilor de iarnă.

La concurs au participat peste 250 de elevi de la școli din Sibiu, Cisnădie, Mediaș, Brădeni, Merghindeal, Iacobeni și bineînțeles Agnita.

Generozitatea temei și a domeniilor a făcut ca numărul celor premiați să fie și el destul de mare, aproape 100 de elevi s-au bucurat de aprecierea juriilor, primind diplome.

Atât pentru desfășurarea concursului, cât și pentru premiere, Școala G.D. Teutsch a avut ca parteneri Colegiul A. T. Laurian și Clubul elevilor din Agnita.

Decernarea diplomelor s-a făcut într-o atmosferă de sărbătoare realizată de grupurile vocale de la școlile partenere, conduse de profesorii Doina Părău, Florin Părău și Florin Zamfir Robu, care au adus vestea Nașterii Domnului, minunatele lor colinde intersectându-se cu felicitările celor premiați.

Din spectacol n-a lipsit nici sceneta minunii din orașul Betleem, cu cei trei crai călăuziți de stea și cu Irod cel crud, ucigașul pruncilor nevinovați.

La atmosfera de sărbătoare au avut un rol și folkiștii Sabina Notar cu Marius Geți, foarte apreciați și aplaudați de colegi, atât pentru cântecele oferite cât și pentru diplomele primite pentru lucrările literare.

Din păcate, spațiul oferit de CDI, a fost prea mic pentru amploarea și valoarea evenimentului care putea să fie o veritabilă sărbătoare la acest început de vacanță.

Oricum, principalul organizator, profesorul Aurelian Stoica merită felicitări pentru această primă ediție, care merită continuată.

I.Bârsan


Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page