top of page

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NOCRICH – O școală pentru care educația contează

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NOCRICH s-a bucurat în ultima perioadă de o activitate extrașcolară intensă. Elevii, cadrele didactice și părinții au participat la activități educative deosebite: concursuri, excursii, proiecte, parteneriate, festivaluri etc. care s-au desfășurat astfel:

- În luna octombrie 2017 elevii clasei a VI-a au participat împreună cu d-na. diriginte, prof. Spătaru Nicoleta la FESTIVALUL ASTRA FILM JUNIOR.

- Elevii cls. a VIII-a au fost în data de 13 octombrie 2017 în excursie la Aqua Parc Orăștie împreună cu dl. director adjunct, prof. Gligan Remus-Aurel.

- Școala noastră a fost implicată în proiectul organizat de FICE România – Federația Internațională a Comunităților Educative care a avut ca temă ”19 zile fără violență”. Proiectul s-a desfășurat, de asemenea, în luna octombrie a anului curent.

- În perioada octombrie – decembrie 2017, echipa Colinele Transilvaniei a desfășurat aplicații practice în orizontul local, comuna Nocrich, județul Sibiu împreună cu elevii cls. V-VIII de la Școala Gimnazială Nocrich și de la Școala Gimnazială Hosman, coordonați de către d-na. prof. de geografie Toader Alemănuța. Cu această ocazie s-au realizat hărți cartografiate digital de către copiii implicați în aceste activități.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă KARPATEN MEAT GROUP a sponsorizat în data de 18.12.2017 laboratorul de informatică al școlii cu 11 calculatoare noi, cărți pentru CDI-ul școlii și fotolii ”Puf”. KARPATEN MEAT GROUP se implică activ în comunitatea locală și sprijină unitățile noastre școlare încurajând educația copiilor din comuna Nocrich și din zona Văii Hârtibaciului.

Copiii școlii noastre au mai primit sponsorizări din partea SC ARMY COM SRL – Nocrich, Asociației WE HELP – Sibiu, Asociației PHILADELPHIA – Sibiu, SC TRANSAGAPE SRL, XT DECO – Sibiu, PF ȘAMU GHEORGHE – Nocrich, SC MARY TRADE SRL – Nocrich, Asociației ”Viitor prin educație” – Hosman, constând în materiale didactice, fototapet de perete cu ”Harta Lumii”, rechizite, produse de birotică și papetărie, alimente, băuturi non-alcoolice etc. Toate aceste bunuri și produsele au fost folosite în cadrul activităților derulate în școală cu elevii, părinții, cadrele didactice și invitații acestora.

Cu această ocazie le mulțumim sponsorilor noștri pentru sprijinul pe care ni l-au acordat.

O colaborare deosebită există între Școala Gimnazială Nocrich și Asociația Elijah din localitatea Hosman, comuna Nocrich, județul Sibiu. Profesorii de la Școala de Muzică – ”Casa Sonja” – loc. Hosman îi îndrumă pe elevii noștri, după terminarea programului școlar zilnic, pentru a învăța să cânte la diverse instrumente muzicale. Astfel, în data de 19.12.2017 o parte a copiilor și părinților din localitatea Nocrich au participat la un frumos spectacol de Crăciun susținut la Căminul Cultural din Nocrich de către elevii instruiți de profesorii de la ”Casa Sonja”. Spectacolul s-a încheiat cu un dans popular tradițional din zona Văii Hârtibaciului.

Dansatoarele, eleve din cls. V-VIII ale Școlii Gimnaziale Nocrich, au fost instruite de cunoscutul domn Ioan Răulea.

Cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun toți copiii și angajații școlii noastre au primit din partea Primăriei și Consiliului Local Nocrich pungi cadou.

Odată cu apropierea Sărbătorile de Iarnă, conducerea Școlii Gimnaziale Nocrich urează elevilor, părinților, angajaților și colaboratorilor noștri multă sănătate, fericire, împliniri și prosperitate.

LA MULȚI ANI!

Director,

prof. Nicoară Ionela-Luiza


Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page