top of page

De la Poliție …

Acest octombrie ne-a oferit un început de toamnă adevărată, cu zile însorite și nopți reci, care să ne amintească că frigul iernii este aproape.

Uneori atmosfera se încălzește un câte un foc. De lemne… sau fân. Precum la Ruja unde o șură a luat foc de la un scurt-circuit provocând pagube de circa 20.000 lei sau precum la Ghijasa de Sus și Țeline unde, din cauze necunoscute încă, a fost distrus în incendii fân în valoare de peste 15.000 lei.

Alteori noi suntem cei care ne încălzim, pe dinăuntru, cu puțină tărie. Și apoi ne urcăm la volan. Poate ne oprește poliția, precum în cazul lui B.M. de 59 de ani din Agnita care avea o alcoolemie de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Sau, poate, facem un accident și fugim de la locul faptei precum B.D. de 21 de ani din Benești. Acesta, după ce a acroșat o persoană pe raza localității Ighișu Vechi, a părăsit locul evenimentului dar ulterior s-a prezentat din proprie inițiativă la poliție. Alcooltestul a relevat o valoare de 0,6 mg/l alcool pur în aerul expirat iar din verificări s-a constat că B.D. nu avea permis de conducere. În filtrul organizat de polițiști ca urmare a accidentului produs de B.D. a fost depistat și B.L. de 20 de ani din Benești, fratele mai mic al lui B.D., care conducea un autoturism pe drumurile publice fără să posede permis de conducere în timp ce avea o îmbibație alcoolică în aerul expirat de 0,78 mg/l.

Într-un accident produs la Netuș C.H.V. de 26 ani din localitate, în timp ce efectua o manevră de deplasare cu spatele, a acroșat pe P.C.E. de 40 de ani din Netuș. În timp ce transporta victima la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului orășenesc Agnita C.H.V. s-a înțeles cu această să declare că a căzut din căruță și nu că a fost victima unui accident rutier produs de el. Cum starea victimei s-a deteriorat aceasta a fost transportată de C.H.V. la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal din Sighișoara unde a susținut varianta inițială respectiv cea a unei căderi accidentale din căruță. Ulterior victima a revenit asupra declarației și a recunoscut că a fost victima unui accident provocat de către C.H.V. Ca urmare C.H.V. s-a ales cu dosar penal de vătămare din culpă.

În Bîrghiș, la intersecția drumului dintre Sibiu și Mediaș, S.N. de 47 de ani din Moșna care se deplasa din direcția Mediaș spre Agnita la volanul unui autoturism Audi, nu a respectat indicatorul ”cedează trecerea” și a intrat în coliziune cu un autoturism Seat, care se deplasa regulamentar dinspre Agnita spre Sibiu, condus de B.V.R. de 20 de ani din Merghindeal. În urma coliziunii B.V.R. precum și alte două persoane aflate ca pasageri în autoturismul Seat au ajuns la spital cu vătămări corporale care însă nu le-au pus viața în pericol.

Controalele rutiere efectuate în această perioadă au dus la depistarea lui T.L. de 65 de ani din Coveș care circula cu un autoturism neînmatriculat și fără numere de înmatriculare, a lui G.I. de 54 de ani din Alțîna și a lui S.S. de 27 de ani din Fofeldea care conduceau vehicule pe drumurile publice fără să posede permis de conducere precum și a lui S.S. de 29 de ani din Agnita care conducea un autovehicul cu numere de Germania, fără drept de circulație în România, și care a refuzat să i se preia probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei deși alcooltestul a indicat 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un dosar penal pentru vânzarea de produse contrafăcute i-a fost întocmit unei persoane care vindea seturi de oale de bucătărie pe raza comunei Iacobeni. În urma verificărilor efectuate persoana a fost identificată ca fiind R.K. de 57 de ani din Tîrgu Mureș.

În Ighișu Vechi S.M.U.R.D. a intervenit la resuscitarea, din păcate fără succes, a lui Clopotar Petru de 32 de ani din localitate. Acesta acuzase dureri abdominale intense și în ciuda intervenției S.M.U.R.D. a decedat. Corpul neînsuflețit al acestuia a fost ridicat de Serviciul de Medicină Legală Sibiu în vederea efectuării necropsiei.

Oricât de cald sau frig ar fi afară, oricât de mari sau mici ar fi evenimentele la care sunt solicitați, aflați permanent la datorie polițiștii de pe Valea Hîrtibaciului sunt …

… mereu alături de dumneavoastră!


Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page