top of page

REÎNTÂLNIREA FOȘTILOR AGRICULTORI AGNIȚENI


Au trecut 15 ani de când foștii angajați ai IAS Agnita s-au constituit, după revoluție, în asociația agricolă ”Valea Olboc”, cu speranța că pregătirea lor profesională de agronomi , medici veterinari, zootehniști ori mecanici agricoli, îi va ajuta să continue, în alt mod, activitatea pe care au desfășurat-o în condițiile drastice impuse de politica ceaușistă bazată pe minciuni. Au sperat că vor putea să lucreze profesionist, să dezvolte și să producă hrană.

Dar n-a fost să fie. Politica noilor acaparatori de putere, de distrugere a economiei românești, a vizat și agricultura. A reușit prin îndatorarea și falimentarea asociaților agricole și punerea lor la dispoziția unor lichidatori care și-au făcut datoria și au vândut pe nimica tot ce putea fi folosit pentru revitalizarea activităților agricole.

Asociația ”Valea Olboc” a avut soarta miilor de astfel de asociații și membrii săi au fost nevoiți să-și caute alte locuri de muncă. Învățați să muncească, au reușit să se descurce, și la ora actuală, deși majoritatea sunt pensionari, încă sunt activi pentru că nu se pot învăța să odihnească dacă au de lucru.

Dar anii mulți în care au trăit împreună cu bune și rele, în care au suferit ori s-au bucurat împreună, i-au făcut să rămână prieteni, drept care au hotărât ca în fiecare an, în prima zi de joi din luna octombrie, să se reîntâlnească, pentru se bucura de revedere, pentru a a depăna amintiri dar mai ales pentru a petrece împreună câteva ore.

Anul acesta numărul celor care s-au reîntâlnit în restaurantul ”La Prut” a fost mai mare decât anul trecut și petrecerea a fost pe măsură.

Le dorim cât mai multe astfel de momente de bucurie.

I.Bârsan


Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page