top of page

De la Poliție…


Se pare că, în fiecare an, începutul toamnei pe Valea Hîrtibaciului este marcat de evenimente rutiere. Nici această toamnă nu face opinie separată dar prezența pe drumurile publice a patrulelor, de la poliția Agnita sau posturile de poliție comunală, precum și controalele efectuate au scăzut considerabil numărul acestora, comparativ cu alți ani.

În această perioadă a fost înregistrată o situație deosebită la Agnita unde, MCZ de 19 ani din localitate, datorită neadaptării vitezei la condițiile de drum a intrat într-un cap de pod și s-a răsturnat. Trebuie menționat că M.C.Z. avea permisul de conducere doar de un an de zile. O altă situație deosebită a fost înregistrată la Marpod unde, D.V. de 73 de ani din Sibiu persoană cunoscută cu afecțiuni medicale, a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat.

Un eveniment grav a fost înregistrat la Metiș, este adevărat nu pe carosabil ci pe un teren arabil de pe raza localității. Aici, P.I.L. de 17 ani din Copșa Mică, conducea un tractor având atașată o presă de balotat iar în cabină cu acesta era un minor de 15 ani. P.I.L. a efectuat o manevră greșită care a dus la răsturnarea tractorului iar minorul din cabină a fost prins sub vehiculul, În ciuda manevrelor de resuscitare a fost declarat decesul acestuia.

Cu ocazia controalelor rutiere menționate mai sus au fost depistați conducând vehicule fără a poseda permis de conducere, T.G.A. de 20 de ani din Brădeni, C.G. de 20 de ani din Agnita și S.A.C. de 22 de ani din Toarcla. M.F.G. – cetățean olandez și K.G. – cetățean german au fost opriți în trafic deoarece aveau ca și copilot pe numitul Bachus, primul având o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat iar cel de al doilea o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pelișor a fost locul unde a fost depistat B.N. de 66 de ani din localitate care conducea un autovehicul a cărui autorizație de circulație era expirată.

Un eveniment cu care polițiștii nu s-au mai confruntat de ceva vreme a avut loc la Fofeldea. Aici, dintr-o casă care o vreme nu a fost locuită, au fost sustrase bunuri în valoare de aproximativ 1.000 lei. Și tot ca un eveniment rar, mai degrabă unicat, la Iacobeni a fost depistat R.J. de 28 de ani din Târgu Mureș care comercializa parfumuri cu denumiri de marcă dar care nu prezentau caracteristicile originalelor, adică parfumuri false.

Este de menționat reușita polițiștilor de la Iacobeni care au depistat și să reținut la Netuș pe Sandu Constantin-Vasile de 29 de ani din Solești județul Vaslui care avea pe numele său un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Acesta a fost depus în arestul Inspectoratului de Poliție al județului Sibiu.

Poate că vi se par puține evenimentele acestei luni dar este o dovadă a bunei colaborări dintre cetățeni și polițiștii de pe Valea Hîrtibaciului care sunt, ca de obicei …

… mereu alături de dumneavoastră!


Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page