top of page

PORȚILE DESCHISE ALE INIMII, LA MERGHINDEAL

Emoțiile celor care au organizat ”Ziua porților deschise” la ”Centrul pentru seniori Merghindeal”, au trecut când au văzut că norii se plimbau pe cer fără să arunce stropi de ploaie și să umbrească evenimentul pregătit pentru cei 25 de beneficiari și pentru cei veniți să le fie alături.

Prima parte a acestei sărbători a avut loc la biserica ”Buna Vestire” unde, cei care s-au putut deplasa singuri ori ajutați de rude, au luat parte la Sfânta Liturghie oficiată de preotul Cristian Nicolae Sasu. Aspectul de șantier din biserica pregătită să fie împodobită cu o pictură nouă, după ce a fost refăcută total în exterior, nu a diminuat emoțiile celor ce pășeau cu smerenie în fața altarului pentru a se ruga.

În cuvântul său de învățătură, părintele Cristian a subliniat încărcătura emoțională a liturghiei, datorată prezenței în biserică a pensionarilor de la Centrul pentru seniori, pe care de obicei îi caută el la noul lor domiciliu. Le-a urat ca Dumnezeu să-i întărească și să-i ajute să-și poarte cu ușurință și credință crucea dată și le-a mulțumit celor care i-au adus și le sunt alături.

Partea a doua a evenimentului a avut loc în curtea Centrului unde oameni cu suflet mare au organizat o masă comună pentru locatari și pentru oaspeții lor.

Pe porțile deschise ale Centrului au pătruns membrii ansamblului ”Cununa ” de la Casa de Cultură ”Ilarion Cocișiu” din Agnita care le-au oferit celor prezenți un minunat spectacol folcloric sub conducerea profesoarei Doina Părău.

În afară de minunații dansatori, spectatorii s-au bucurat de cântecele interpretate de grupul vocal pregătit de Doina Părău și de soliștii vocali Ioana Bogdan, Teodora Sasu, Paula Moldovan, Edith Todor și Roxana Ioana Agârbicean.

De menționat spusele doamnei Elena Barbu, una din inimoasele susținătoare ale acestui minunat eveniment de la Merghindeal;

” Nu mai au o casă a lor, deci nu te pot invita acasă. Nu mai cumpără bilete la spectacol, deoarece nu mai pot merge. Nu mai povestesc cu nepoții, fiindcă aceștia nu-i mai caută. Dar duminică, 24.09.2017, la Casa seniorilor din Merghindeal, toate NU-urile au dispărut. Am fost invitați în casa lor și am mâncat împreună, după ce s-au întors de la biserică. A venit spectacolul acasă la ei, cu muzică si dansuri. Curtea s-a umplut de copii si ochii lor de lacrimi. A fost minunat! A fost Ziua porților deschise la Casa seniorilor din Merghindeal. Felicitări organizatorilor si personalului.

Ar trebui să meargă fiecare și să ia aminte că nici unul nu a vrut să fie bolnav și singur. Că nimic nu ne garantează că mâine nu ni se poate întâmpla și nouă.

Invitații, oameni adevărați, au adus fiecare mâncare, prajituri, apă, sucuri, cafea, s-a facut un bufet suedez. S-au scos mesele afară, s-a aprins grătarul. Au fost chemati și copiii lor, rudele. Una peste alta, o asemenea întâlnire, nu are cum să nu-ți dea de gândit, când nu suntem suficient de atenți la necazurile semenilor noștrii!”

Ioan Bârsan, președintele fundației ”B&B Adept”, care administrează centrul de la Merghindeal, principalul organizator al evenimentului, le-a mulțumit celor care au dat curs invitației și au participat la această sărbătoare precum și sponsorilor care au contribuit la realizarea ei, carmangeria ”Imperial” din Agnita și Primăria comunei Merghindeal.

A fost reușită prima ediție a ”Porților deschise” la Centrul seniorilor din Merghindeal, fapt ce creează premisele continuării acestei inițiative benefice pentru locatarii acestuia.

I.Bârsan


Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page