top of page

DE LA PRIETENII MOCANIȚEI


Sfârșitul de săptămână care tocmai a trecut a fost unul foarte important pentru noi. Sosirea primului tren la Hosman încununează munca pe care am depus-o în timpul nostru liber din ultimul an și marchează prima legătură dintre două stații din istoria recentă a mocăniței.

Voluntarii noștri și colegii britanici de la SARUK au făcut minuni în cursul săptămânii trecute, reparând ultimele sute de metri de linie ca să putem intra cu trenul în Halta Hosman. Am reușit astfel pentru prima dată să întoarcem locomotiva în capătul trenului.

Dacă ne luăm după viteza cu care s-au rezervat locurile și atmosfera de la mocăniță, evenimentul nostru a fost un succes. Călătorii mocăniței au avut ocazia să viziteze țiglăria tradițională de la Hosman și să-și modeleze propria țiglă, au putut cumpăra produse de la producători locali de pe valea Hârtibaciului, savura o cafea sau un suc natural și au putut pleca acasă cu suveniruri cu mocănița pictate de Mezoart Arts sau Jonathan Clay.

Atmosfera a fost întreținută de cabina foto TakeaSmile.ro, Hanu' cu Bragă și de vrăjitorii de la Sanctuarul Culorilor.

În cele două zile s-au plimbat cu Mocănița peste 800 de persoane, pe o distanță de 7 km, majoritatea copii. De plimbarea cu mocănița s-au bucurat și copiii de la centrul de plasament din Orlat, aduși de voluntarii de la ” Asociația De Poveste”.

În prezența ambasadorului Marii Britanii în România, Excelența Sa Paul Brummel, am avut sâmbătă, la Nucet, o întâlnire de lucru legată de demersurile necesare pentru a da viață Mocăniței. Au participat Daniela Câmpean președinta Consiliului Județean Sibiu , Răzvan Pop viceprimar al municipiului Sibiu, Sebastian Dotcoș administratorul județului Sibiu, reprezentanții Asociației Prietenii Mocăniței și ai Asociației Valea Hârtibaciului, primarii comunelor Chirpăr și Marpod, dar și reprezentanți de la Ministerul Transporturilor. Am realizat un plan de acțiuni cu ce avem de întreprins fiecare pentru a debloca proiectul Mocăniței.


Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page