top of page

De la poliție…


Deși vremea caniculară a îmbiat la mare și la plajă polițiștii s-au aflat la datorie în activități preventive, pe linie de circulație, pentru ca dumneavoastră să puteți circula în siguranță pe drumurile țării.

Astfel, polițiștii de la circulație împreună cu colegii lor de la posturile de poliție comunală, au desfășurat controale pe linia respectării normelor de circulație pe drumurile publice în urma cărora au fost găsite o gamă variată de nereguli.

Un ansamblu auto, format dintr-un autovehicul și o remorcă, a fost oprit în trafic la Pelișor. Din verificări s-a constata că șoferul nu poseda permis de conducere corespunzător categoriei de vehicul pe care o conducea. O situație similară s-a constatat și la controlul unui ansamblu auto verificat în Nocrich unde șoferul avea permisul expirat și necorespunzător categoriei de vehicul pe care o conducea.

Conducând o motocicletă fără plăcuțe de înmatriculare a fost depistat, în Dealu Frumos, B.F. de 19 ani din Agnita. Verificările ulterioare au arătat că acesta nu avea nici permis de conducere. Tot fără permis a fost depistat, la Metiș, N.B.D. de 38 de ani din Ghijasa de Sus care conducea un moped. La Iacobeni A.S. de 33 de ani din Criș, Mureș conducea un autovehicul neînmatriculat iar A.L. de 67 de ani din Agnita a fost depistat la Chirpăr în timp ce conducea autoturismul proprietate personală având o îmbibație alcoolică de 0,50 mg/l în aerul expirat.

Ce mai gravă situație depistată în urma acestor controale a fost la Nocrich unde T.P. de 35 de ani din Fofeldea a fost oprit în trafic în timp ce conducea sub influența alcoolului – 0,37 mg/l alcool în aerul expirat, un autovehicul neînmatriculat și cu numere de înmatriculare false.

Oricât de grave ar fi aceste situații, descoperite la timp, au prevenit producerea unor evenimente mai grave. Din nefericire astfel de evenimente, mai grave, au avut loc. Din fericire, deși câteodată pagubele materiale au foarte mari, victimele au avut răni minore.

În Agnita, un minor aflat pe bicicletă și care circula pe contrasens pe pista special amenajată, s-a asigurat superficial și nu a coborât de pe bicicletă la trecerea de pietoni lovind în lateral, în portieră, un autovehicul care circula regulamentar. Șoferul a transportat minorul la Spitalul Orășenesc Agnita unde s-a constat că acesta a suferit o fractură de claviculă. Tot la Agnita, M.C.S. de 19 ani din localitate, nu a adaptat viteza autovehiculului pe care îl conducea, a pierdut controlul volanului și a izbit un cap de pod, răsturnându-se. Conducătorul autovehiculului, care nu consumase alcool, s-a ales cu multiple excoriații și cu un autoturism avariat în proporție de 40%.

Lipsa de experiență și alcoolul – 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat – și-au spus cuvântul în cazul lui F.M.I. de 29 de ani din Stejărișu care, conducând o motocicletă, a pierdut controlul ghidonului, a intrat pe contrasens și a acroșat un biciclist care circula regulamentar. Ca prin minune biciclistul nu a pățit nimic dar F.M.I. s-a ales cu un traumatism cranio-cerebral precum și cu un dosar penal pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat și cu un permis de conducere necorespunzător categoriei.

O coliziune între un autoturism condus de S.T. de 53 de ani din Sibiu și un autoturism staționat a avut loc la Bîrghiș și s-a datorat neatenției în conducere. În urma coliziunii șoferul autoturismului staționat, M.A.R. de 25 de ani din Agnita, s-a ales cu un traumatism de coloană cervicală. Nici unul dintre conducătorii auto nu consumase alcool.

Atenția în conducere a făcut însă să evitată o tragedie. La Netuș un minor, care traversa strada prin loc nepermis și fără să se asigure, a fost acroșat ușor de un autoturism condus de H.S.M. de 51 de ani din Sighișoara. Atenția la drum și conduita preventivă a șoferului au făcut ca minorul să se aleagă doar cu câteva vânătăi.

Unul dintre accidentele din această lună a provocat, din nefericire, și o victimă. La Pelișor, în extravilan, un tractor condus de S.E. din localitate s-a răsturnat peste șofer din cauza unei manevre greșite. S.E. a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Sibiu unde, din cauza gravității rănilor suferite, a decedat.

După cum vedeți o lună plină de evenimente. O lună în care polițiștii de pe Valea Hîrtibaciului au fost la datorie și, ca de obicei …

… Mereu alături de dumneavoastră !


Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page