top of page

Prietenii mocăniței

Luni, șuierul mocăniței și Reinhardt Reißner cu muzicanții săi din Pfalz-Neuburg au alungat vremea rea și au readus voia bunã în gara Cornățel.

Am avut mai multe motive de bucurie. În primul rând pentru că prin munca noastră din ultimele luni am reușit să prelungim cu aproximativ 2 km traseul circulabil și astfel mocănița a parcurs aproape 6 km spre Hosman.

În al doilea rând, Dr. Bernd Fabritius (membru al Bundestagului) și grupul sașilor de pe Valea Hârtibaciului prezenți la eveniment și-au exprimat public dorința de a face o donație generoasã pentru dezvoltarea mocăniței Sibiu-Agnita.

Un detaliu interesant al zilei de luni este că pentru o scurtă perioadă mocănița a fost alimentată cu cărbuni care au căzut din locomotivă pe fosta linie Agnita-Sighișoara înainte de 1965 (când linia a fost demontatã).

Prezenți la eveniment au fost și doi producători locali de miere și siropuri delicioase, astfel asociația noastră făcând un mic pas înainte, în încercarea de a ajuta la dezvoltarea economică a văii Hârtibaciului.

Cei care și-au dorit un suvenir cu mocănița au avut de ales între căni, magneți de frigider, halbe și plăsuțe frumos pictate de MezoartArts, creeații din lut de la Asociația Tonal sau insigne și un mic tablou cu mocănița care circula pe vremuri pe valea Hârtibaciuli, aduse de prietenii noștri din Marea Britanie.

foto: Radu Tompa


Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page