top of page

De la Poliție …


În săptămânile ce au trecut polițiștii de pe Valea Hîrtibaciului au fost prezenți la câteva evenimente nedorite de nici unul dintre noi.

Un minor, de câțiva anișori, care a prezentat stări de vomă și pentru care bunica sa, cu care locuia la Merghindeal, a solicitat S.M.U.R.D. a decedat în ciuda manevrelor de resuscitare. Din nefericire acțiunile S.M.U.R.D. nu au dat rezultat nici în cazul lui Piftor Dumitru din Țeline care, aflat într-o vizită la un vecin și în prezența acestuia și a doi minori aflați în gospodărie, a prezentat o stare de rău care a dus la deces. La Alțîna intervenția S.M.U.R.D. nu a făcut decât să constate decesul unei persoane de sex feminin în vârstă de 69 de ani care a căzut dintr-un vehicul cu tracțiune animală. În toate cazurile, deși nu există suspiciuni de omor ci doar de moarte violentă, Serviciul de Medicină legală Sibiu va avea ultimul cuvânt în stabilirea cauzelor de deces.

La Agnita, doctorii de la Spitalul Orășenesc, au informat polițiștii despre prezența unei persoane cu o plagă tăiată la picior. Din verificări a rezultat că victima a avut o discuție în contradictoriu cu C.N. din Bîrghiș. În urma degenerării discuției C.N. a lovit victima cu un obiect tăietor/înțepător după care a fugit de la locul faptei. Cercetările continuă pentru tragerea la răspundere a vinovatului. În acest caz nu mă pot opri să nu mă întreb. Dacă ești așa de ”tare” încât să folosești un obiect ca o armă și să îi faci rău cuiva de ce nu ești la fel de ”tare” și când trebuie să îți asumi fapta în fața autorităților?

Polițiștii agnițeni de la rutieră au fost solicitați în Coveș unde un autoturism a lovit mai multe vehicule parcate. Din verificări s-a constatat că N.I.D. de 36 din Ruja conducând autoturismul proprietate personală, autoturism cu autorizația de circulație expirată din 2015 și având montate plăcuțe cu numere de înmatriculare aparținând altui vehicul, în timp ce se afla sub influența alcoolului - 0,87 mg/l – a pierdut controlul volanului și a lovit mai multe vehicule parcate regulamentar pe marginea drumului. Acestuia i-a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului, conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat, conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare precum și pentru încredințarea autovehiculului unei persoane fără permis de conducere. Această din urmă faptă i-a fost imputată pentru că din verificări a reieșit faptul că din Ruja, de la domiciliul lui N.I.D., și până în Coveș autoturismul a fost condus de B.E. de 19 ani din județul Bistrița Năsăud care nu poseda permis de conducere și, de asemenea, se afla sub influența alcoolului – respectiv 0,68 mg/l. B.E. s-a ales și el cu dosar penal pentru conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat, conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.

Pe una din arterele centrale din Agnita, în apropierea unei treceri de pietoni, BIC de 20 de ani din Agnita, conducând un auto VW, a făcut o manevră de depășire cu intrare pe contrasens. În urma manevrei a avut loc o ciocnire frontală cu autoturismul Opel condus regulamentar de DF de 52 de ani din Pelișor. Din fericire doar pagubele materiale au fost importante, cei doi conducători auto și pasagerul unuia dintre vehicule ajungând la spital cu răni minore, care nu au necesitat internare.

Și dacă tot suntem la Agnita rămânem aici, la ieșirea spre Sibiu, unde a fost semnalat un autovehicul avariat staționat pe marginea drumului. Polițiștii sosiți la fața locului l-au identificat pe M.I.C. de 23 de ani din Alțîna care a declarat că este autorul evenimentului ce a dus la avarierea vehiculului și că nu a suferit vătămări corporale. Alcooltestul a relevat o alcoolemie de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Să nu credeți însă că aceste evenimente au avut loc pentru că polițiștii de la rutieră se topeau de căldură și s-au tras așa, mai la umbră. Dimpotrivă. Aceștia au fost prezenți alături de colegii de la posturile de poliție comunale și în controale rutiere comune au depistat mai multe persoane care au încălcat codul rutier.

La Stejărișu F.L. de 33 de ani din localitate conducea un ATV care nu era înmatriculat sau înregistrat și fără a avea permis de conducere. La Mihăileni a fost oprit un tractor condus de D.M. de 55 de ani persoană aflată sub influența alcoolului. Tot sub influența alcoolului se afla D.I.O. de 45 de ani din Hosman în timp ce conducea un buldo-excavator. Fără permis de conducere a fost depistat M.V.T. de 18 ani din Netuș care a refuzat să oprească la semnalele agentului și care a fost identificat ulterior.

Activitatea bogată din ultimul timp a polițiștilor de pe Valea Hîrtibaciului vă arată, ca întotdeauna, că sunt …

… mereu alături de dumneavoastră !


Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page