top of page

PASIUNE PENTRU O CULTURĂ SĂNĂTOASĂ

Deși are un serviciu care îi asigură veniturile necesare dar îi și ocupă o mare parte din timp, Cristi (Cristian) Bîrsan din Agnita se ocupă și de cultivarea arbuștilor cu fructe medicinale. În Agnita pe lângă mulțimea de flori care împodobesc curtea , în mica grădină straturile de zarzavaturi tradiționale sunt încadrate de afini și goji.

Goji este un arbust originar din China și, potrivit studiilor, este cel mai puternic antioxidant dintre toate produsele alimentare existente în lume. Fructul goji, datorită compoziției sale, are efecte benefice în 35 de cazuri, îmbunătățind activitatea tuturor organelor, recomandat mai ales în bolile cronice ale ficatului, rinichiului, în hipertensiune, în diabetul zaharat etc.

Faptul că se adaptează la condițiile pedoclimatice ale zonei noastre, că este foarte căutat, nu numai în industria farmaceutică, l-a determinat pe Cristi Bîrsan să încerce cultivarea lui, reușind să producă arbuști din sămânță plantată în ghiveci și apoi să ralizeze culturi în grădină.

La ora actuală are 10 ari de teren cultivat cu goji, în grădina părinților din Veseud și a socrilor din Ruja. Îndrăgostit de această cultură, ocupându-se cu pasiune de ea a reușit ca după 2 ani să culeagă primele roade. Acum, în afară de fructele goji, vinde puieți și frunze.

Ca și fructele goji, frunzele au numeroase calități medicinale, putând fi folosite atât ca aliment în preparatele culinare, cât și consumate sub formă de ceai. Proprietatea frunzelor este ușoară, astfel încât ceaiul se poate consuma în orice cantitate și una din principalele beneficii este că ajută la menținerea unei stări generale de bine și crește longevitatea.

Pentru amatorii de fructe, puieți sau frunze de goji, Cristi Bârsan răspunde la telefon 0728149610 și vinde cu următoarele prețuri: 1 caserolă de 250 g . fructe cu 10 lei, o pungă cu 300 g. frunze de ceai, cu 5 lei și un puiet goji cu 10 lei.

De asemenea vinde afine cu 7 lei caserola de 300 g.

I. Bârsan


Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page