top of page

Un proiect de bun gust a fost realizat la Chirpăr Agnita și Marpod


Proiectul intitulat ”Programul privind încurajarea consumului de fructe și legume în școli”, a fost inițiat de consiliul Județean Sibiu și finanțat de Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) pentru elevii claselor I –IV și începători.

Proiectul a avut două faze, în prima s-au cumpărat materiale didactice iar în a doua fructe și legume. Cu materialele didactice primite, creioane, planșe, culori elevii au realizat tablouri tematice foarte frumoase, cu care au împodobit sala Căminului Cultural din Chirpăr și al Școlii din Agnita

În faza a II-a Căminul Cultural din Chirpăr și holul Școlii 2 de la Colegiul AT Laurian s-au umplut de prichindei care au găsit pe mesele frumos aranjate, farfurii pline cu diverse fructe proaspete; căpșuni, banane, kivi, mere, pere,struguri, cireșe și nuci de cocos.

Înainte de a se înfrupta din mulțimea bunătăților, micii elevi au ascultat o foarte scurtă prelegere, despre importanța consumului de fructe, ținută de realizatoarea proiectului, învățătoarea Lucia Bela și au spus poezii. Apoi cei mai îndemânatici au fost poftiți să curețe și să amestece fructele pentru a face salată și suc iar ceilalți au fost puși să ghicească, legați la ochi, ce fruct li s-a dat să guste. Nota bene, toți au ghicit.

După acest preludiu, au luat loc la mese și au mâncat pe săturate după care , pentru digestie, s-au antrenat la dans.

Din partea Consiliului Județean au fost prezente la acest eveniment Dana Marinela Lupică Șef Serviciu la C.J. și Anca Stoica. Acestea au fost plăcut impresionate de lucrările elevilor și le-au felicitat pe învățătoarele care s-au ocupat de realizarea proiectului.

Directorea Școlii Gimnaziale din Chirpăr, prof. Mihaela Aldea, a transmis mulțumiri Consiliului Județean Sibiu, pentru că a ales și școala din Chirpăr pentru acest proiect.

Învățătoarea Lucia Bela le-a mulțumit colegelor care au contribuit cu mult suflet și au ajutat-o să realizeze acest frumos proiect, bineprimit și gustat de beneficiari.

I.Bârsan


Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page