top of page

Preot nou în vechea biserică din Fofeldea


În sâmbăta Rusaliilor, marea sărbătoare a Pogorârii Sfântului Duh, creștinii din Fofeldea au avut bucuria instalării noului preot, în locul rămas vacant după ce vrednicul preot Ioan Dumitru Tătoiu a fost numit la o parohie din Sibiu.

Noul preot, Horațiu Ilie Barac, alămorean de origine, a fost profesor de religie în Porumbacu de Sus iar acum, după hirotonire, a fost împuternicit, prin hotărâre arhierească, să slujească în mândra biserică cu hramul Sfântul Vasile cel Mare, una din bijuterile de pe Valea Hârtibaciului pictată de frații Grecu din Săsăuș.

Credincioșii din Fofeldea au venit în număr mare să-l întâmpine pe cel care le va fi păstor de suflet și de a cărui binecuvântare se vor bucura de acum încolo.

Zece preoți de pe Valea Hârtibaciului și din Sibiu, în frunte cu părintele Protopop Mihai Naicu au ținut să-i fie alături cu această ocazie și să-i ureze bunvenit în Protopopiatul Agnita.

După ce a dat citire actului de numire, preotul Protopop Mihai Naicu a înmânat noului preot, Evanghelia, Sfânta Cruce și cheia bisericii, însemnele puterii preoțești cu care acesta a fost investit în parohia din Fofeldea. L-a felicitat pentru alegerea făcută, venind preot pe Valea Hârtibaciului, într-o biserică declarată monument istoric și o parhie mare cu mulți enoriași și destule probleme.

Preotul Dumitru Tatoiu, a vorbit despre cei șase ani petrecuți în această parohie, în care a s-a bucurat de sprijinul comitetului bisericesc și a enoriașilor care l-au ajutat să rezolve multe probleme privind reparațiile și lucrările de construcție pe care le-a făcut.

Din partea comitetului bisericesc a vorbit D-nul Ioan Gruncă, urându-i bun venit în parahia din Fofeldea și exprimându-și speranța că Sfânta Evanghelie, crucea și cheia biserici vor fi de folos enoriașilor și bisericii, promițând că atât comitetul cât și creștinii ortodocși îi vor fi alături.

Părintele Horațiu le-a mulțumit credincioșilor din Fofeldea pentru primirea făcută, menționând că unul din motivele care l-au determinat să aleagă această parohie a fost numărul mare de copii din localitate. După ce timp de 20 de ani a fost profesor de teologie, dorește ca și în continuare să se ocupe de educația creștinească a copiilor. Le-a mulțumit consătenilor și prietenilor care au ținut să participe la acest eveniment important din viața sa și mai ales grupului din corala Cedonia care au adăugat un plus de frumusețe acestei sărbători, dând răspunsurile la Sf. Liturghie și cântându-i ”Mulți ani trăiască”.

I.Barsan


Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page