top of page

Rugăciuni și flori pentru eroii agnițeni

Ca în fiecare an, după oficierea slujbei prilejuită de marea sărbătoare a Înălțării Domnului, preoții și creștinii din Agnita s-au îndreptat spre Parcul Eroilor ”Axente Lene” unde s-au întâlnit cu reprezentanții Primăriei, ai Consiliului Local și ai instituțiilor din oraș, veniți să-I comemoreze pe eroii neamului.

Ceremonia a început cu intonarea ”Imnului Eroilor” pe ritmurile căruia au fost depuse coroane de flori pe soclul monumentului, pe care sunt înscrise numele eroilor agnițeni.

Preoții celor trei parohii au oficiat apoi o slujbă religioasă de pomenire a celor care și-au dat viața pentru credință și pentru țară.

Despre sărbătorirea eroilor, în aceeași zi Sfânta sărbătoare a Înălțării Domnului, a vorbit Protul Ioan Jurca, acesta subliniind momentul istoric al realizării Monumentului și Mormântului Eoului Necunoscut, realizat în 1923 în memoria celor 225000 eroi căzuți în Primul Război Mondial.

Viceprimarul Costel Murgoci A mulțumit preoților pentru slujba oficiată în memoria eroilor, instituțiilor care au depus coroane de flori și cetățenilor care au venit să participle la acest moment patriotic datorat celor care s-au jertfit pentru țară.

I.Bârsan


Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page