top of page

De la Poliție…


Vine vara, și chiar dacă este mai generoasă cu ploile decât cu soarele, scoate la ”plimbare” un anume soi de oameni. Anume cei care vor să scoată profit din așa zisa ”plimbare” și pentru care a face o vizită nocturnă unei case nelocuite sau unui magazin închis publicului nu reprezintă o problemă morală.

Păgubiți de asemenea ”vizitatori” au fost proprietarii unor imobile nelocuite și nesupravegheate pentru perioade lungi de timp. Astfel, la Brădeni au fost sustrase bunuri de aproape 500 lei, la Netuș de aproape 1000€ iar la Țichindeal de câțiva lei. Proprietarul unui magazin alimentar din Ighișul Vechi s-a situat, cu o pagubă de 1000 lei, undeva la mijloc între cei de mai sus. Vă reamintim că multe dintre asemenea situații pot fi evitate prin măsuri simple. Montarea unui sistem de alarmă, achiziționarea unui câine de pază, anunțarea vecinilor și – mai ales – a polițiștilor de spre absența dumneavoastră v-ar putea scuti de astfel de neplăceri.

Probabil că vremea schimbătoare agită oamenii. Nu ne putem explica altfel evenimentele ce au avut loc. La Merghindeal, o minoră din Dealu Frumos plecată voluntar de acasă este găsită la Apold și reîncredințată familiei. La Nocrich, o altercație a degenerat într-o agresiune a cărei victimă a ajuns la spital cu o plagă înjunghiată, din fericire nu foarte gravă. La Chirpăr a fost identificată o persoană dată în urmărire pentru plecare voluntară din Secția de Bolnavi Cronici Boița. Persoana a fost reținută și predată lucrătorilor Inspectoratului de Poliție Sibiu.

La Marpod, o persoană identificată ulterior ca fiind CD din Perișoru județul Brăila, a amenințat cu o coasă, la domiciliul acestuia, un agent de poliție de la Postul de Poliție Comunală Marpod. Nu s-a mulțumit să amenințe cu moartea agentul dar a lovit cu pietre și mașina de serviciu a acestuia. S-a potolit doar când a fost încătușat sub acuzația de ultraj și violare de domiciliu, de către agenții grupei speciale de intervenție sosiți de la Sibiu.

Din nefericire, la Nocrich, o joacă nesupravegheată a dus la decesul unui copil. Acesta, profitând de neatenția părinților s-a jucat la o firidă electrică și-a strecurat mânuța printr-o gaură din capacul acesteia și atingând firele aflate sub tensiune, din interiorul firidei, s-a electrocutat. În ciuda intervenției SMURD și a manevrelor de resuscitate, copilul a fost declarat decedat.

Spiritul de aventură al șoferilor de pe șoselele patriei și ”superioritatea” cunoștințelor lor în materie de legislație privitoare la circulația pe drumurile publice, au condus în ultima vreme la câteva evenimente. MI de 62 de ani din Sibiu, abia ieșit de pe raza orașului Agnita spre Făgăraș, a efectuat o manevră de depășire într-o zonă fără vizibilitate și restricționată de linie continuă mediană carosabilului. Rezultatul? A acroșat un vehicul care se deplasa din sens opus iar șoferul acestuia, care conducea respectând legea, a ajuns la spital cu traumă la coloana vertebrală. Pe strada Mihai Viteazu din Agnita NRM de 53 de ani din localitate, având o îmbibație alcoolică în aerul expirat de 0,63 mg/l, a pierdut controlul volanului și a lovit o mașină parcată și a distrus o pubelă iar pe strada Bisericii CG de 30 de ani din Agnita, conducând un tractor cu sistemul de frânare defect a lovit fațada unui imobil și țeava de alimentare cu gaz. Șoferul nu băuse dar nici nu avea permis de conducere.

Dacă aveți impresia că, din cauza ploii, polițiști de la circulație și colegii lor de la posturile de poliție comunală au stat la adăpost și nu și-au făcut treaba, vă înșelați. În controalele rutiere efectuate au fost depistați conducători auto aflați sub influența alcoolului precum GD de 56 de ani din Ruja – 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat; sau persoane care conduceau vehicule fără a poseda permis de conducere precum HN de 59 de ani din Chirpăr, FC de 36 de ani din Mălâncrav sau RC de 32 de ani din Zlagna. Acesta din urmă conducea un ATV neînmatriculat sau înregistrat dar care avea montate plăcuțe de înregistrare de la un alt vehicul.

Evenimente … evenimente … evenimente … Dar care vă implică pe dumneavoastră în situații nedorite și care fac necesară prezența polițiștilor de pe Valea Hîrtibaciului. Ocazie cu care aceștia vă reamintesc că sunt …

…Mereu alături de dumneavoastră!


Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page