top of page

De la Poliție …


Sărbătorile Pascale au trecut, lăsând în urmă bucurie pentru învierea Domnului. Au trecut fără incidente, astfel încât prezența pompierilor și forțelor de ordine la manifestațiile pascale a fost doar ”un act de prezență”. Dar nu este tocmai acesta rostul lor? Să se asigure că ne bucurăm din plin de aceste momente? Iar dacă toată lumea respectă regulile, toată lumea e fericită.

Se pare însă că există persoane care sunt fericite atunci când încalcă regulile. Mai ales regulile de circulație. Nu ne putem explica altfel numărul mare, comparativ cu alte perioade, de persoane depistate încălcând codul rutier.

În mod curios nu este vorba doar de lucruri cu care ne-am obișnuit deja, precum conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat și cu numere false așa cum a făcut M.C. de 45 de ani din Apold sau tractarea unei remorci neînmatriculate precum L.N. de 57 de ani din Agnita. Ne-am mai întâlnit cu așa ceva, nu? Și cu un condus fără permis și sub influența alcoolului ne-am mai întâlnit. Dar M.P.D. de 36 de ani din Agnita a ieșit din ”normal” pentru că starea bahică l-a făcut să dărâme un stâlp de electricitate pe strada Spitalului din Agnita.

Ne-am întâlnit și cu accidente, mai mult sau mai puțin grave, petrecute datorită neacordării de prioritate. P.R.L. de 40 de ani din Ruja a considerat însă, după ce a acroșat o persoană pe trecere de pietoni, că nu este deloc important să rămână pe loc până la sosirea poliției socotind că dacă victima e în regulă, totul este în regulă. A uitat, însă, că ”plecarea” de la locul accidentului tot ”fugă de la locul accidentului ” se cheamă.

Știm că, din când în când, mașinile se mai împrumută. Uneori, când nu ai încredere foarte mare celui căruia îi dai mașina, te mai sui și tu alături de el. Așa a procedat și R.G. de 53 de ani din Agnita care i-a împrumutat autoturismul proprietate personală lui V.L.R. de 38 ani din Ocna Sibiului. S-a urcat în autoturism în calitate de pasager și, nu știm dacă știa dar cu siguranță a aflat atunci când au fost opriți de polițiști, că V.L.R. nu poseda permis de conducere.

Se pare că să conduci un autovehicul pe străzile din localitate, fără să ai permis de conducere, să încerci să o dai pe după colțuri când vezi mașina poliției și să încerci să te pierzi prin grădini când polițiștii te încolțesc, a devenit un fel de aventură plină de adrenalină. Dar O.C.T. de 29 de ani din Fofeldea, precum și alții ca el care au încercat, uită un lucru. Polițiștii au mijloace specifice de identificare a conducătorului auto în asemenea situații.

La Noiștat a fost depistată o minoră de 14 ani, de loc din Sighișoara, care era fugită de acasă. Aceasta a fost reținută și predată polițiștilor de pe raza localității de domiciliu. Ca un fel de ”echilibrare” a balanței, din Șomartin a plecat voluntar de acasă într-o direcție necunoscută, Varga Marius de 22 de ani. Înalt de 1,50m, greutate 60 kg, constituție atletică, ten deschis, păr scurt negru, fără tatuaje acesta a plecat din familie fără să comunice unde pleacă și de atunci nu a mai luat legătura cu nimeni. Dacă îl cunoașteți sau știți unde este contactați familia sau poliția.

Un eveniment la care polițiștii au luat parte, la Merghindeal, a fost un incendiu izbucnit în gospodăria lui V.G. din localitate. Incendiul a cuprins mai mult de 130 m3 de clădiri înainte de a fi stins și din primele concluzii se pare că ar fi fost pornit de o instalație electrică defectă.

Cu o moarte suspectă au avut de a face polițiștii din Nocrich. Un cioban, angajat ziler la o stână din localitate, a fost găsit decedat în apropierea stânei. Este vorba de Nicodim Ion de 62 de ani din Titești județul Vâlcea. Primele cercetări la fața locului nu au relevat informații din care să rezulte că a fost vorba de o moarte violentă. Ca întotdeauna, ultimul cuvânt îl are necropsia efectuată la Laboratorul de Medicină Legală Sibiu.

Cred că cel mai grav incident din ultima vreme a avut loc la Brădeni. Aici o altercație între trei persoane, pornită pe fondul consumului de alcool, a continuat datorită unor neînțelegeri mai vechi și a degenerat ajungând să includă opt persoane și pietre, obiecte contondente sau înțepătoare. Rezultatul: cinci persoane cu diferite răni din care una în stare gravă, acesta din urmă rămânând internată în spital. Acum se așteaptă rezultatele constatărilor medico-legale în funcție de care vor fi încadrate faptele fiecărui participant.

Aproape la fel de grav este un incident care a avut loc în Ruja, unde un copil a fost mușcat de câinii unui cioban aflat cu oile prin localitate. Copilul a suferit răni importante dar care nu i-au pus viața în pericol. Acesta a fost tratat la Spitalul Orășenesc Agnita și ulterior externat în grija părinților.

Iată o multitudine de evenimente sau situații care ne dovedesc, dacă mai era cazul, că polițiștii de pe Valea Hîrtibaciului sunt ca întotdeauna …

… Mereu alături de dumneavoastră !


Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page