top of page

Turcan cere parteneriat inter-ministerial pentru Mocăniță


Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, solicită ministerelor Transporturilor, Culturii și Turismului un parteneriat în care să implice și autoritățile locale pentru pornirea Mocăniței, de la Sibiu până în Brădeni. ”Grație implicării și efortului unor tineri voluntari ai Asociației Prietenii Mocăniței, acesta are posibilitatea de a reînvia. Ei au făcut din ea un brand turistic al Văii Hârtibaciului. Pentru a-i plimba pe turiști cu Mocănița, membrii asociației au închiriat o locomotivă și un vagon. Din această cauză, Mocănița nu circulă cu regularitate. (…) Din păcate, asociația care încearcă să pună în valoare acest obiectiv întâmpină foarte multe probleme, mai ales juridic și birocratic. O altă problemă este situația proprietății terenurilor care nu este clarificată. O rezolvare ar fi trecerea întregii infrastructuri a Mocăniței, linia ferată, poduri, halte în administrarea Consiliului Județean”, solicită Raluca Turcan.

În concluzie, deputatul de Sibiu le solicită miniștrilor să ia în calcul posibilitatea ”inițierii unui parteneriat inter-ministerial cu autoritățile publice locale din Sibiu pentru ca acest monument turistic să fie inclus într-un circuit turistic și cultural”.

Președintele Consiliului Județean, Daniela Cîmpean a promis în campania electorală revitalizarea Mocăniței. ”Mocănița va deveni un brand al județului, un magnet pentru turiști! Județul Sibiu are o natură care merită arătată. Județul Sibiu are valori culturale ce pot fi puse în valoare mult mai mult. Trebuie doar viziune și voință. Dacă facem asta, turiștii vor veni și județul va prospera, în special în mediul rural”, spunea Danielei Cîmpean.


Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page