top of page

S-A APROBAT BUGETUL ORAȘULUI AGNITA


Membrii Consiliului Local al orașului Agnita au fost convocați, în ultima zi din luna martie, pentru a aproba Bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2017.

Comisiile de specialitate au analizat problemele directorilor din instituțiile subordonate Primăriei și au încercat, ca prin sumele aprobate, să rezolve solicitările acestora.

Valoarea veniturilor preconizate pentru acest an, este de 18260 mii lei, iar cea a cheltuielilor, de 24302 lei. Diferența de 6042 mii lei provine din sumele necheltuite în anul 2016 și va fi folosită pentru investiții.

Cea mai mare investiție este de 3885 lei, bani care vor fi folosiți pentru revitalizarea spațiului urban al centrului istoric (str.Nouă, Piața G.D. Teutsch și parțial str. Aurel Vlaicu).

Pentru strada Bisericii, anul trecut au fost prevăzuți 875 mii lei, dar care nu s-au cheltuit. Anul acesta sunt prevăzuți 2800 lei, din care 643 lei din veniturile anului 2017 și 2157 lei rămași de anul trecut. Pentru reabilitare străzilor 1 Decembrie, în zona catedralei și Plevna, cu îmbrăcăminte de beton asfaltic, s-au prevăzut 270 mii lei. Pentru aceleași tip de lucrări, pe strada Izvorului, anul trecut s-au prevăzut 110 mii lei care nu s-au cheltuit așa că locuitorii acesteia au făcut o cerere, însoțită de fotografii edificatoare și s-au aprobat 119 mii lei. Nici pentru pasajul scărilor spre Steinburg nu au fost cheltuiți 23 mii lei, alocați anul trecut, așa că anul acesta s-au prevăzut 140 mii lei.

Pentru străzile Grădinilor, Muncitorilor, Smârdan, Avram Iancu, Crișan și Plevna s-au prevăzut 147 mii lei în vederea întocmirii documentației tehnice pentru reabilitare și modernizare.

Pentru Spitalul Orășenesc, s-au alocat 212 mii lei în vederea achiziționării de aparatură medicală pentru laboratorul bacteriologic, camera de gardă, secția chirurgie, terapie intensivă și o mașină de spălat industrială. În legătură cu spitalul au fost discuții aprinse, referitoare la clădirea care stă de multă vreme neterminată, clădire în care ar putea să primească locuințe medicii dispuși să vină în Agnita.

La solicitarea consilierului Radu Curcean, au fost aprobați 37 mii lei pentru actualizarea proiectului tehnic și al studiilor TOPO și GEO în vederea reamenajării Parcului Steinburg, proiect inițiat de acesta înainte de anul 2012.

I.Bârsan


Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page