top of page

Se întâmplă la Colegiul din Agnita

Primele luni din an au venit cu multe bucurii, atât pe plan școlar cât și pe plan extrașcolar. Aceste două luni au fost pline de activități educative și atractive pentru elevi. Ei s-au distrat dar au participat și la activități în care au trebuit să-și dovedească toate capacitățile intelectuale.

În luna ianuarie ca de altfel, în fiecare an, îl sărbătorim pe cel mai mare poet român, Mihai Eminesc, astfel în școală au avut loc numeroase activități închinate acestui eveniment, participând mai toți elevii, de la cei de grădiniță,dornici de recitare și pictură până la cei de liceu.

Am sărbătorit apoi Ziua Unirii la 24 ianuarie - pentru prima dată zi liberă. Dar acest lucru nu i-a împiedicat pe învățători și pe profesorii de istorie în special să dedice numeroase activități. Astfel s-au organizat concursuri de recitări, expoziție de desene, s-a dansat hora unirii.

Tot în luna ianuarie dar și la începutul acestei luni au început olimpiadele, activități la care participă cei mai buni elevi ai nostri cu care ne mândrim foarte mult și pe care îi felicităm pentru rezultatele obținute. Până acum a avut loc etapa pe școală și cea pe oraș la mai multe discipline: limba română, limba engleză, geografie, fizică. Datorită elevilor muncitori dar și datorită profesorilor dedicați avem și anul acesta calificați la faza pe județ, ce are loc de obicei în luna martie.

Așa cum v-am anunțat și în octombrie și anul acesta suntem membri ai Patrulei de reciclare alături de alți copii și tineri din toată țara care protejăm mediul înconjurător și avem grijă de comunitatea noastră.

Precis aveți, acasă sau la locul de muncă, deșeuri de echipamente electrice și electronice adică orice aparat electric sau electronic vechi sau stricat, baterii și acumulatori uzați, becuri și neoane arse, pe care le putem prelua noi. Dacă le aruncați oriunde sau le păstrați prea mult timp în preajma dumneavoastră, aceste deșeuri toxice poluează natura și vă amenință sănătatea.

Contribuiți astfel la succesul programului nostru de educație de mediu și ne creșteți șansele să câștigăm încă o dată premiul cel mare. Deșeurile ușoare le puteți preda voluntarilor care o să vină pe la dumneavoastră pe acasă sau le puteți aduce la liceul din oraș, iar cele mai grele vor fi ridicate gratuit de la domiciliu sau instituția dumneavoastră.Astfel fără niciun efort dar cu multe beneficii:

  1. Faceți un gest de responsabilitate față de mediu.

  2. Ne creșteți șansele să câștigăm un premiu național.

  3. Îndepliniți o obligație legală și administrativă.

  4. Consolidați reputația instituției, firmei sau organizației dumneavoastră.

  5. Dați un exemplu de solidaritate cu noi, tinerii comunității.

Deci, haideți să fim câștigători, împreună!

Prof. Dana Zgabercea


Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page