top of page

De la Poliție …


Au trecut sărbătorile de iarnă, a început un nou an, iar pentru cetățenii de pe Valea Hîrtibaciului pare de bun augur că în această perioadă nu fost evenimente deosebite care să necesite prezența polițiștilor.

Chiar dacă gerul ne-a făcut pe majoritatea dintre noi să ne lăsăm înfofoliți de căldura din casă asta nu înseamnă că polițiștii nu au fost la datorie, implicați în activități specifice, multe dintre ele în scop preventiv cum ar fi cele dedicate sărbătorilor de iarnă. În acest context, cu ocazia Anului Nou, polițiștii posturilor de poliție din Iacobeni și Brădeni au conlucrat în vederea depistării persoanelor dare dețin și comercializează materiale pirotehnice interzise de lege, ocazie cu care a fost depistat R.V. de 31 de ani din Făgăraș care deținea spre comercializare astfel de materiale.

Preventiv, ca întotdeauna, polițiștii de la rutieră au fost prezenți pe drumurile din zonă și, tot ca întotdeauna, au găsit câțiva conducători auto care s-au considerat ”mai cu moț” decât ”gloata”. Spre exemplu, pe raza localității Hosman, au tras pe dreapta un autoturism cu urme de avarii. Șoferul, R.V.A. de 36 de ani din Agnita, a fost pus să sufle în etilotest iar acesta a relevat o alcoolemie de 0,44 mg/l. Interesant este faptul că R.V.A., condus la Spitalul orășenesc Agnita, a refuzat să îi fie recoltate probe biologice. Dar chiar și așa nu a scăpat de dosar penal.

Tot în urma unui control rutier, efectuat de această dată de lucrătorii Postului de Poliție Nocrich, a fost depistat și L.T. de 22 de ani din Cornățel care conducea sub influența alcoolului un autoturism a cărui inspecție tehnică era expirată.

Dacă furtul unei bucăți de slănină din afumătorie, așa cum a pățit un coveșan, este un eveniment mai specific perioadei de iarnă, furtul dintr-un imobil este ceva neobișnuit pentru orice perioadă a anului. Precum la Movile unde persoane necunoscute au pătruns într-un imobil neasigurat, cu ușile lăsate descuiate, și au sustras mai multe aparate electrocasnice dintr-o camera, alta decât cea în care proprietarul dormea. Dacă aici, vina de a lăsa imobilul neasigurat nu este neapărat a proprietarului ci a unei alte persoane care a părăsit imobilul după ce proprietarul a adormit, la Metiș proprietarul a fost cel care nu și-a asigurat locuința. Acesta a ieșit din imobil fără să-l încuie iar în lipsa lui persoane necunoscute au intrat în casă și au sustras un portofel în care se afla o sumă de bani, portofel lăsat la vedere pe masa din bucătărie.

După cum vedeți ”mici neglijențe” au fost cele care au înlesnit aceste evenimente. Ca urmare nu credem că este de prisos să vă reamintim ca atunci când plecați de acasă să verificați dacă ferestrele sunt închise și dacă nu ați uitat să încuiați ușa. Indicat ar fi să răsuciți cheia de două ori în broască îngreunând misiunea eventualilor intruși. Dacă locuiți la casă și aveți câine în gospodărie puteți să-l dezlegați și să-i dați ocazia să se relaxeze prin curte până vă întoarceți acasă. Lucruri simple dar care vă pot scuti de neplăceri complicate.

În prima zi a acestui an polițiștii din Marpod au fost nevoiți să facă cercetări cu privire la decesul unui tânăr în vârstă de 31 de ani. Acesta a fost găsit decedat pe marginea unui pârâu din preajma localității. Din verificări a rezultat că Enache Victor, de loc din Onești județul Bacău, era angajat cioban la o stână din Marpod. În ajun de Anul Nou a petrecut în localitate, a consumat alcool, și bine dispus s-a îndreptat către stână. Întrucât a doua zi nu a ajuns la stână au fost demarate căutări care au dus le descoperirea corpului neînsuflețit al acestuia. Cunoscuții au declarat că avea probleme cardiace iar pe corpul decedatului nu s-au relevat urme de violență. Ultimul cuvânt îl vor avea specialiștii de la Serviciul de Medicină Legală Sibiu care au ridicat corpul în vederea necropsiei.

Într-o iarnă cu ger și ninsori abundente, în perioadă de sărbătoare pentru fiecare dintre noi, polițiștii de pe Valea Hîrtibaciului s-au aflat la datorie, în drum sau în casele dumneavoastră, oriunde a fost nevoie pentru că sunt …

… Mereu alături de dumneavoastră!


Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page