top of page

La Nocrich, sportul este o prioritate

Multiplele valențe pozitive pe care le are practicarea jocurile sportive, fac ca acestea să reprezinte unul din principalele mijloace prin care tinerii și nu numai, pot desfășura activități de destindere și recreere, binevenite după intensele solicitări intelectuale și fizice impuse de programul zilnic. Jocurile sportive se practică cu scopul întăririi și menținerii sănătății, recreerii și refacerii, o dată cu influențarea stării fizice a organismului sportivului.

Complexitatea numeroaselor procedee tehnice caracterizate prin aciclicitate, dinamism și execuții din poziții de echilibru diferite, alternarea fazelor de atac și apărare, ca și a perioadelor de efort fizic și psihic intens cu cele de relaxare, dau jocurilor sportive un specific care le diferențiază de alte ramuri sportive.

În comuna Nocrich, pentru ca tinerii să poată avea un cadru organizat pentru practicarea jocurilor sportive, s-a înființat în anul 2008, Asociația Sportivă Nocrich, asociație înființată la recomandarea și cu susținerea Primăriei, prin domnul primar Vișa Ionel și a Consiliului Local, de către profesorul Gligan Remus, care este și administratorul asociației și asociații: medicul veterinar, Nechiti Radu și Crișan Mircea. Scopul asociației este de a angrena oamenii din comună să practice fotbalul, prin competiții de juniori, seniori și old-boys; baschetul și sportul pentru toți.

Echipa de fotbal participă în Campionatul Județean de Fotbal seniori, Liga a V-a, Seria II Sibiu, având în componență majoritatea jucătorilor din Nocrich. Activitatea este susținută de Consiliul Local Nocrich, prin bugetul cultural-sportiv. Din păcate, este una din puținele comune de pe Valea Hârtibaciului cu echipă de fotbal și mai ales formată aproape exclusiv din jucători cu domiciliul în comună.

Există un protocol între AS Nocrich și Școala gimnazială Nocrich, prin director prof. Nicoară Ionela-Luiza, prin care elevii talentați pot participa după programul școlar la activități sportive diverse, organizate de asociație cu scopul de ocupare eficientă a timpului liber, școala punând la dispoziție terenul de sport și unele materiale sportive.

Prin prezentul articol, fac apel la toate administrațiile locale și școlile din mediul rural de pe Valea Hârtibaciului și la iubitorii de sport, să urmeze exemplul comunei Nocrich, prin înființarea și susținerea de asociații sportive, care să participe la competiții și pe viitor să reușim împreună să organizăm campionate de fotbal, baschet, handbal, volei ș.a. ,la care să participe toate comunele din zonă, să nu mai fim nevoiți să parcurgem distanțe mari în tot județul, așa cum se întâmplă în prezent cu echipele de fotbal din Nocrich, Chirpăr, Roșia și Vurpăr. Tinerilor de pe Valea Hârtibaciului trebuie să le oferim alternative la petrecerea timpului liber în baruri sau pe stradă, prin fumat, consum de alcool, jocuri de noroc sau pariuri sportive, dar dacă nu li se oferă un ajutor de către autorități, nu vor renunța curând la aceste vicii dăunătoare. Și SPORTUL este prima soluție.

Prof. Gligan Remus


Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page