top of page

De la Poliție …


Ultima lună a anului a fost săracă în evenimente la care să fie necesară prezența polițiștilor. Acest lucru este în sine, trebuie să recunoaștem, un fapt îmbucurător. Înseamnă că oamenii respectă legea dar mai ales că se respectă unii pe ceilalți. Societatea perfectă este cea în care prezența polițiștilor nu este necesară. Societate în care polițiștii există dar nu sunt necesari este o societate aproape perfectă. Deci, comunitatea de pe Valea Hîrtibaciului, în care infracționalitatea este foarte mică, este o societate aproape perfectă. Pentru că este ”aproape ideală” vă prezentăm acele mici neconcordanțe care o separă de perfecțiune.

Trebuie să recunoaștem că majoritatea situațiilor neplăcute cu care se confruntă polițiștii sunt cele în care se încalcă normele de circulație pe drumurile publice. În ciuda prezenței constante în trafic precum și a numeroaselor controale efectuate, numărul evenimentelor rutiere este aproape constant iar dacă ne concentrăm pe cauzele acestor evenimente vom constata că majoritatea au la bază alcoolul.

În urma controalelor efectuate au fost depistați C.L. de 51 de ani din Nocrich care conducea un autoturism Opel în timp ce avea o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool în aerul expirat, G.C. de 36 de ani din Ruja care conducea un moped având o alcoolemie de 0,29 mg/l, M.T. de 43 de ani din Nocrich care a fost depistat cu o alcoolemie de 0,98 mg/l în timp ce conducea un autoturism Chevrolet precum și R.E.C. de 55 de ani din Agnita oprit în trafic la volanul unui autoturism Opel cu numere de Spania și la care alcool testul a arătat 0,33 mg/l în aerul expirat Ultimii doi au fost implicați și în coliziuni ușoare cu un autoturisme staționate iar autoturismul înmatriculat în Spania era radiat din circulație din aprilie 2015.

Tot radiat din circulație era și un autoturism Volkswagen condus de V.D.M. de 50 de ani din Iacobeni iar o motocicletă Yamaha fără numere de în matriculare sau înregistrare a fost oprită în trafic în timp ce era condusă de P.B.N. de 19 ani din Ruja.

Din nefericire polițiștii de la rutieră nu au putut preveni un accident soldat cu rănirea a cinci persoane. C.A.I. de 21 de ani din Merghindeal având o vechime ca șofer de doar 9 luni, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Bulgaria pe un drum în rampă, în apropiere de Hosman, a efectuat o depășire neregulamentară și a lovit frontal un autoturism condus de T.S.C. de 30 de ani din Hosman care se deplasa regulamentar din sens opus. În urma impactului șoferii ambelor autoturisme s-au ales cu traumatisme cranio-cerebrale severe și fracturi multiple iar alte trei persoane aflate ca pasageri în cele două vehicule au suferit traumatisme cranio-cerebrale sau cranio-faciale precum și răni minore.

Chiar dacă controalele efectuate în trafic au rolul de a minimiza cauzele ce pot duce la accidente rutiere soldate cu victime, cauze precum alcoolul sau viteza excesivă, există și alte cauze al cărui rol nu poate fi minimizat sau prevenit. Lipsa de experiență în conducere, agresivitatea, lipsa de respect pentru ceilalți participanți la trafic sunt cauze la fel de prezente în incidentele sau accidentele de pe arterele rutiere. Acestea sunt cauze pe care trebuie să le sancționăm noi toți, în calitate de pasageri, pietoni sau participanți în trafic sau pur și simplu ca cetățeni care asistăm la astfel de situații. În plus, vă reamintim că orice tip de educație, chiar și cea rutieră, începe în copilărie și continuă toată viața și deci oricare dintre noi, în calitate de părinți, suntem responsabili pentru felul în care copii noștri se comportă în trafic.

Înainte de a încheia menționăm lucrătorii postului de poliție Iacobeni care prin muncă specifică de poliție au identificat și reținut pe Huszar Dionisie de 58 de ani și pe Huszar Dionisie de 35 de ani, ambii din Netuș care aveau mandate de efectuare a pedepsei cu închisoarea pentru trafic de persoane. Aceștia au fost predați escortei în vederea încarcerării la Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu.

În speranța că în anul ce a trecut și-au făcut corect datoria, polițiștii de pe Valea Hîrtibaciului vă doresc ca în anul ce vine să nu aveți evenimente nedorite și vă încredințează că vor fi …

… Mereu alături de dumneavoastră !!

Iar pentru pragul noului an vă urează multă sănătate și tradiționalul …

La mulți ani!


Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page