top of page

ELEVII DE LA COLEGIUL DIN AGNITA AU FOST ÎN BOLOGNA


Părinţi, elevi, profesori şi reprezentanţi ai autorităţilor locale au răspuns invitaţiei de a participa la Conferinţa de diseminare a proiectului „Instruire europeană în Activităţi de comerţ şi intervenţii tehnice componente hardware. Conferinţa a avut loc la Centrul de Documentare şi Informare de la Colegiul Tehnic „August Treboniu Laurean” din Agnita.

De fapt, conferinţa a fost o informare foarte interesantă, privind rezultatele unui proiect realizat şi implementat de profesoarele Margareta Vecerzan şi Niculina Găină, în valoare de peste 48 de mii de euro, finanţat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus Plus.

Proiectul celor două profesoare s-a desfăşurat în oraşul Bologna, Italia şi de el au beneficiat un grup de 10 elevi din clasa a X-a profil Tehnic, domeniul Electronică şi Automatizări şi 8 elevi din clasa a X-a, profil Servicii, domeniul Comerţ.

În perioada 13 iunie – 1 iulie, cei 18 elevi au fost în Italia pentru a urma un stagiu de practică prin care să dobândească un plus de cunoştinţe profesionale să-şi dezvolte competenţele lingvistice.

După ce profesoara Margareta Vecerzan le-a mulţumit celor prezenţi că au răspuns invitaţiei, profesoara Niculina Găină a prezentat proiectul, vorbind mai ales despre modul cum a fost realizat, despre etapele ce trebuie urmate, documentele necesare. Aceste informaţii le-au fost destinate colegilor profesori care vor dori să acceseze fonduri europene prin programul Erasmus plus.

Interesul celor prezenţi a fost captat de prezentările făcute de elevii care au beneficiat de acest proiect, au fost în Italia unde au învăţat lucruri noi dar mai ales şi-au putut evalua competenţele dobândite la Colegiul din Agnita şi pe care le-au putut folosi în atelierele din Bologna.

Pentru activitatea lor din Italia, elevii au primit un Certificat Europass Mobilty, document care atestă stagiul de practică şi le va spori şansele de angajare.

În afară de practica profesională elevii s-au bucurat de frumuseţile unor oraşe din Italia: Bologna, Veneţia Verona, Florenţa şi Rimini, prin vizitele culturale care i-au impresionat şi despre care au vorbit cu mult entuziasm. Bineînţeles că cea mai plăcută vizită a fost în Verona, unde au admirat balconul Julietei şi au mângâiat statuia de bronz a celebrei fecioare îndrăgostită de mândrul Romeo.

„Participarea la proiectul Erasmus Plus a fost o experienţă de viaţă. Nu doar din punct de vedere al pregătirii profesionale dar şi de cel al dezvoltării personale” a menţionat elevul Ştefan Holerga.

I. Bârsan


Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page