top of page

De la Poliție …


Într-un zăpăcit de noiembrie care, după ce te aleargă să-ți iasă aburi pe gură pentru cele cinci grade de afară, aruncă apoi după tine cu zile întregi de primăvară și te face să îți lepezi cojoacele la îndemnul termometrelor cu douăzeci de grade pe scală; te bucuri că nu ai evenimente deosebite și că poți să-ți planifici câte ceva din ceea ce ai de făcut.

Ai timp să planifici câteva controale rutiere și să constați că dacă le pui în practică ai și rezultate. Nu multe, că parcă și șoferii s-au înmuiat de căldură. Astfel, TGA de 24 de ani din Merghindeal a fost găsit conducând un autoturism înmatriculat în județul Brașov fără însă a poseda permis de conducere. Tot fără permis de conducere era MFD de 48 de ani din Agnita aflat la ghidonul unui moped iar CL de 51 de ani nu doar că nu poseda permis de conducere pentru a se afla la volanul unui autoturism Opel dar se afla și influența alcoolului, respectiv 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat conform etilotestului. Pentru fiecare caz în parte a fost deschis un dosar penal.

Un dosar penal a fost deschis și pe numele lui BD de 31 de ani din Bațanii Mari județul Covasna întrucât acesta, deși avea permisul de conducere reținut din data de 15.09.2016, a condus un autoturism Ford pe raza comunei Bîrghiș ocazie cu care s-a răsturnat în afara carosabilului.

Executând activități specifice muncii de poliție, pe raza orașului Agnita au fost identificați și reținuți Morar Lucian de 39 de ani și Dărângă Marius de 30 de ani, ambii din Agnita, pe numele cărora exista un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea de 5 ani. Aceștia au fost predați escortei de la IPJ Sibiu în vederea depunerii în arest.

Aceleași activități specifice muncii de poliție au dus la identificarea minorei CM de 15 ani din Dridrif județul Brașov care figura în evidențe ca persoană dispărută. Aceasta a fost reținută și predată tutorelui instituit prin hotărâre judecătorească.

La Ilimbav polițiștii au fost solicitați să se prezinte la un deces la domiciliu. Lazăr Ioan de 72 de ani din localitate a fost găsit decedat în imobilul proprietate personală, în care locuia singur. Poliția a constatat că nu sunt indicii sau suspiciuni de moarte violentă și că cel mai probabil ar fi decedat datorită unor afecțiuni cardiace. Ultimul cuvânt le aparține celor de la Laboratorul de Medicină Legală Sibiu, care au ridicat corpul persoanei decedate în vederea autopsierii.

Tot activități specifice muncii de poliție au fost desfășurate la Alțîna cu ocazia unei spargeri la un magazin al unei societăți comerciale, de unde au fost sustrase bunuri în valoare de peste 20.000 lei.

În ciuda unor zile care te îndeamnă la pregătiri de iarnă polițiștii de pe Valea Hîrtibaciului au arătat că sunt, ca întotdeauna …

… mereu alături de dumneavoastră !


Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page