top of page

Se întâmplă la Colegiul din Agnita

Pentru numărul din această lună noi, cei de la Colegiul din Agnita, dorim să vă prezentăm din nou cele mai frumoase și mai atractive activități desfășurate în acest sfârșit de toamnă, toamnă ce anul acesta își arată colții trimițându-ne un pic de ger și de zăpadă. Toate acestea motiv de bucurie pentru cei mici.

Elevii noștri au particiat alături de ceilalți colegi ai lor de la alte școli la o activitate desfășurată cu ocazia sărbătoririi Zilei Armatei.La eveniment au participat reprezentanți ai Centrului de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre ''Getica'' din Cincu, județul Brașov, însoțiți de militari din cinci țări, aflați aici în aplicație. La paradă au participat și reprezentanți ai ISU Agnita, poliția și jandarmeria Agnita. După paradă, spre deliciul copiilor, aceștia s-au putut fotografiat cu armamentul pus la dispoziție de cei de la Cincu.

Nu înainte de a spune la revedere lunii octombrie, elevii noștri au ținut să prezinte tradiții împrumutate de țara noastră dar foarte îndrăgite de elevi. Una dintre acestea este Halloweenul. Anul acesta am renunțat la a ne masca sau a împodobi salile de clasă și ne-am pus în valoare cunostințele de limba engleză, de informatică dar și talentul de pictori sau îndemânarea de a realiza măști. Activitatea s-a desfățurat sub forma unui concurs la care au participat atât școlile din Agnita dar și școli din: Bârghiș, Bazna, Chirpăr,Iacobeni, Mediaș, Merghindeal, Racovița, Sibiu. Activitatea sub îndrumarea coordonatorilor: prof. Calborean Ana, Zgabercea Dana, Puiuleț Ana Maria, Roman Raul s-a desfășurat pe mai multe secțiuni: prima a fost aceea de creație literară, apoi cea de multimedia precum și o secțiune de desene și măști. Cele mai bune lucrări au fost premiate într-un cadru adecvat sărbătorii la CDI-ul școlii. Toți elevii și profesorii au primit diplome de participare.

Luna noiembrie este o luna încărcată din punct de vedere al activităților: Săptămâna 14-18 noiembrie este o săptămâna dedicată unor activități deosebite, desfășurate în cadrul Săptămânii Educației Globale. Anul acesta tema aleasă a fost: “Acționând împreună pentru o lume a păcii”. Cum definesc, și cum înţeleg oamenii, pacea? Dicţionarul românesc arată că acest cuvânt are mai multe sensuri, cum ar fi: "situaţie de buna înţelegere, lipsa războiului; lipsa de tulburări, de vrajbă; armonie; lipsa de zbucium sufletesc, seninatate sufletească”.

Importanţa acestei teme a fost recunoscută în decursul anilor figurând între priorităţile Organizaţiei Naţiunilor Unite şi ca principal scop al UNESCO. Cu toate acestea, problematica păcii este departe de a fi soluţionată; stau mărturie numeroasele conflicte care frământă societatea internaţională a ultimilor decenii. Asfel și noi am vrut, prin numeroasele activități desfășurate de-a lungul întregii săptămâni, să evidențiem importanța păcii,a liniștii în lume.La activitate au participat numeroși elevi de la grădiniță, ciclul primar și gimnazial precum și câteva clase de liceu.

Nu putem încheia articolul de luna acesta fără a prezenta cele două proiecte pe care școala noastră le organizează și anul acesta: este vorba de Proiectul ” Voluntar încă de mic ”- aflat la a treia ediție și Proiectul Național ”Patrula de reciclare”- aflat la a doua ediție.

În cadrul proiectului de volunariat luna lui noiembrie a fost luna fructelor și legumelor, astfel 15 elevi împreună cu coordonatorul proiectului, prof. Dana Zgabercea, au mers la Azilul de Batrâni din Agnita unde au preparat o salată de fructe plină de vitamine și care după o oră plină de activități atractive desfășurate cu persoanele vârstnice de la azil, au mâncat-o pe nerăsuflate. Ținem să mulțumim pe această cale dl. Vasiu Mircea, Hârțoagă Paul și întregului personal de la azil pentru implicare și ajutorul acordat desfășurării în cele mai bune condiții a activității.

La proiectul Patrula de reciclare” luna aceasta a fost luna în care ne-am stabilit din nou echipa de proiect ne-am stabilit obiectivele, urmând ca în lunile ce urmează să muncim din greu pentru a obține din nou locul întâi pe țară. Acest lucru nu îl putem face fără ajutorul dumneavoastră, a locuitorilor orașului Agnita care prin implicare și responsabilizare ne puteți ajuta sa srângem și anul acesta o cantitate cât mai mare de deșeuri electrice și electronice.Deci fiți suporteri activi ai PATRULEI DE RECICLARE!

Prof. Dana Zgabercea


Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page