top of page

DANIELA CÎMPEAN S-A PLIMBAT CU MOCĂNIŢA

Două zile gara din Cornăţel a devenit punct de atracţie pentru cei dornici să trăiască o

experienţă inedită şi plimbarea cu Mocăniţa pe Valea Hârtibaciului este chiar o asemenea experienţă.

Solicitările au depăşit posibilităţile de transport ale celor 2 vagoane şi o platformă descoperită, amenajată pe un vechi vagon de marfă. Încă de sâmbătă, numărul celor care vroiau să facă rezervare era mai mare decât capacitatea de transport. S-au vândut peste 1400 de bilete dar în numărul celor care s-au plimbat n-au fost incluşi, copiii ţinuţi în braţe de părinţi.

Prietenii Mocăniţei au primit un ajutor preţios de la 8 elevi din clasele a X-a şi a XII-a de la Colegiul Tehnic Independenţa care, împreună cu profesoara Bucur Gloria, s-au ocupat de călători, distribuind bilete şi organizând plecarea.

Printre cei 1400 cumpărători de bilete a fost şi Daniela Cîmpean preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu care a discutat cu Blotor Mihai preşedintele Asociaţiei Prietenii Mocăniţei, a aflat problemele cu care se confruntă voluntarii şi a realizat importanţa Mocăniţei pentru dezvoltarea turismului pe Valea Hârtibaciului. A promis că va acţiona pentru ca întreg ansamblul, linie ferată, clădiri şi teren să devină o structură unitară, în proprietatea Consiliului Judeţean, pentru a deveni posibilă accesarea de fonduri europene şi redarea Mocăniţei locuitorilor din această zonă.

Din punct de vedere turistic funcţionarea Mocăniţei va fi benefică nu numai pentru locuitorii din Valea Hârtibaciului ci şi pentru Sibiu, mulţi turişti străini fiind amatori de călătorii inedite printr-un peisaj deosebit, putând admira salba de sate cu vechi cetăţi săseşti înşirate de-a lungul traseului.

Prezenţi la eveniment, voluntarii pensionari din Anglia care lucrează alături de tinerii voluntari din Sibiu, s-au bucurat de interesul sibienilor pentru plimbarea cu Mocăniţa şi de interesul preşedintelui Daniela Cîmpean pentru acest obiecti turistic.


Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page