top of page

REVEDERE DUPĂ 45 DE ANI


Pentru că timpul trece tot mai repede, pentru că amintirile devin hrană pentru minte şi inimă, absolvenţii Liceului din Agnita, promoţia 1970, au hotărât să se reîntâlnească mai des. Aşa se face că cei rămaşi acasă au dat sfoară în ţară şi în lume, invitându-şi foştii colegi să revină pe meleagurile frumoaselor vise ale adolescenţei la cinci ani după ultima revedere.

Mult mai puţini decât în urmă cu 45 de ani, mai grizonaţi decât în urmă cu 5 ani, dar tot atât de bucuroşi să se revadă, să-şi depene amintirile şi mai ales să-şi etaleze împlinirile, multe demonstrate cu poveştile despre nepoţii minunat de deştepţi şi de frumoşi.

S-au recunoscut, s-au îmbrăţişat şi s-au aşezat cu emoţie în băncile devenite între timp mai mici. Un grup de elevii ai Liceului, devenit Colegiul „August Treboniu Laurian”, conduşi de directorul Mirela Petruţ, au refăcut atmosfera din perioada absolvirii cu câteva cântece specifice acestui eveniment.

Cataloagele au fost deschise de doi eminenţi dascăli ai liceului agniţean, profesorii Constanţa Sofron şi Aurel Matei care, făcând prezenţa, au constatat că sunt mulţi absenţi, unii din motive de sănătate, alţii de distanţă, alţii pentru totdeauna.

Cei care au putut spune, prezent, şi-au povestit împlinirile şi mai ales şi-au exprimat bucuria revederii. Poveştile au continuat la un restaurant şi au durat până în miez de noapte, urmând să fie reluate a doua zi de cei cu mai puţine probleme de sănătate. Oricum toţi sunt hotărâţi să se revadă la întâlnirea de 50 de ani. Le dorim succes.

Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page