top of page

PROIECTE DE DEZVOLTARE ÎN COMUNA ROŞIA

Susţinătorii germani şi elveţieni ai Şcolii Waldorf din Roşia au revenit în comună pentru a prezenta noi proiecte privind dezvoltarea acesteia. Aceştia s-au întâlnit cu locuitorii comunei pentru a le prezenta proiectul rezultat în urma chestionării făcute în toamna trecută, din care au aflat că, în afară de asfaltări şi activităţi culturale, cele mai mari probleme le ridică lipsa locurilor de muncă şi pregătirea profesională.

Prezenţa şi activitatea prietenilor din Germania şi Elveţia a fost salutată de primarul Aldea Valentin, de vicele David Ioan, preotul Moga Sergiu şi de directorul Şcolii Gimnaziale prof. David Ioan.

Proiectul va începe cu deschiderea în Roşia a unui atelier de prelucrarea metalelor care va fi folosit atât pentru practica profesională a elevilor cât şi pentru producţie economică. Maşinile necesare acestui atelier au fost donate de elveţieni şi aşteaptă deja să fie instalate.

Iniţiatorul acestui proiect este dascălul Waldorf Walter Kraus în sprijinit de arhiecţii urbanişti Klaus Schultz şi Thomas Baumann din Munchen. În afara edililor locali proiectul este susţinut şi de reprezentanţii Şcolii Waldorf din Roşia, Annette Wiecken şi Ion Cumpănăşoiu ai căror elevi vor fi principalii beneficiari ai atelierului.

Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page