top of page

Pentru meşteşugarii de pe Valea Hârtibaciului


Peste 966 mii lei vor fi folosiţi de asociaţia Hosman Durabil pentru a revitaliza activităţile meşteşugăreşti de pe Valea Hârtibaciului. Suma respectivă provine din Elveţia pentru derularea unui proiect conceput pe baza parteneriatului dintre asociaţia Hosman Durabil şi organizaţia elveţiană Pro Longo mai.

Proiectul „Solidaritate pentru dezvoltare economică în Valea Hârtibaciului” este cofinanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Prin acest proiect se urmăreşte să fie ajutaţi meşteşugarii, fermierii de semi-subzistenţă, micii antreprenori, grupurile vulnerabile sau dezavantajate, pentru a-şi valorifica resursele naturale şi culturale disponibile.

Iniţiatorul proiectului, Joachim Cotaru a propus trei obiective specifice pentru realizarea acestor scopuri: 1. Eficientizarea şi extinderea activităţii economice a 166 de producători de alimente şi meşteşuguri tradiţionale; 2. Întărirea capacităţii organizaţionale a asociaţiei Hosman Durabil în parteneriat cu Pro Longo mai, în vederea asigurării dezvoltării ulterioare a regiunii; 3.Promovarea proiectului şi a bunurilor realizate de producătorii locali.

În prima etapă va fi realizat un studiu care vizează ameliorarea calităţii produselor şi îmbunătăţirea tehnicilor de marketing după care, la Moara Veche din Hosman se va creea un centru de instruire unde se vor organiza evenimente culturale, 22 de sesiuni de instruire cu 7 arii tematice selecţionate şi patru târguri de produse locale prin care se doreşte crearea mărcii „Made în Hârtibaciu”.

Proiectul a început la 1 martie 2015 şi se va implementa pe o perioadă de 24 de luni şi se preconizează revitalizarea economiei rurale pe Valea Hârtibaciului prin activităţi şi meşteşuguri tradiţionale.

Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page