top of page

De la Poliţie …

Se pare că și în luna februarie hîrtibăcenii au vrut să facă dovada că cea mai greu de respectat lege este legea circulației pe drumurile publice și că „cel mai bun prieten al conducătorului auto” este alcoolul. Iar acțiunile și filtrele executate de polițiștii de la rutieră au avut ca rezultat atât amenzi cât și dosare penale.

La Agnita, au fost depistați în trafic P.L. de 52 de ani din Ludișor județul Brașov care conducea un autoturism Volkswagen radiat din circulație de autoritățile germane din 2014, C.M.I. de 20 de ani din Agnita la volanul unui Chrysler radiat din Italia din anul 2012, cetățeanul italian A.A. de 73 de ani al cărui Ford era radiat din circulație de autoritățile italiene din 2001 precum și T.M. de 64 de ani din Alțîna al cărui Volkswagen autoritățile germane l-au radiat din circulație din 2014.

Tot pe raza orașului Agnita a fost depistat în trafic un autoturism Peugeot cu plăcuțe de înmatriculare temporare. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că autorizația de circulație provizorie pentru acest autoturism era anulată din 2014 iar conducătorul auto aflat la volan, M.D.A. de 42 de ani din Zlagna, avea permisul anulat. Un autoturism Nissan, oprit în trafic de agenții de poliție, era condus de V.S. de 63 de ani din Apoș fără ca acesta să posede permis de conducere iar M.S.E. de 25 de ani din Agnita conducea un autoturism Volkswagen având o îmbibație alcoolică în aerul expirat de 0,60 mg/l, conform etilotestului. Întrucât acesta a refuzat să i se preleveze probe biologice, conform legii, i-a fost întocmit dosar penal. Așa cum de altfel au fost întocmite dosare penale în toate cazurile menționate mai sus.

Din nefericire toate aceste acțiuni și controale nu au reușit să împiedice producerea unor accidente rutiere. Precum cel din Răvășel unde N.C.S. de 24 de ani din Șeica Mică, conducând un autoturism Opel dinspre Răvășel spre Agnita, pe fondul consumului de alcool și a neadaptării vitezei la condițiile de drum a derapat și a lovit un cap de pod. În urma impactului autoturismul a luat foc și a ars în totalitate iar șoferul s-a ales cu fracturi costale. Din fericire cei doi pasageri aflați în autoturism, C.D. de 18 ani și S.B.A. de 24 de ani ambii din Șeica Mare, au avut răni minore ce nu au necesitat internare sau îngrijire medicală de durată. Nu același lucru se poate spune despre M.R. de 46 de ani din Agnita care s-a ales cu fracturi ale membrului superior drept și fracturi costale pentru că a condus o autoutilitară Logan sub influența băuturilor alcoolice și nu a adaptat viteza la un drum parțial acoperit cu zăpadă. Vehiculul a derapat și a ciocnit frontal un autoturism Ford, condus de B.A. de 52 de ani din Agnita, care circula regulamentar din sens opus iar în urma impactului B.A. s-a ales cu fracturi ale membrelor inferioare.

Tot la spital, cu traumatism cranio-cerebral acut și fractură de antebraț drept, a ajuns și M.A. de 39 de ani din Chirpăr. Dar nu din cauza unui accident de circulație ci din cauza unui consătean, A.S. de 40 de ani, care a ținut neapărat ca bâta pe care o mânuia de zor să-l „cunoască” cât mai îndeaproape pe M.A.. Doar că motivul pentru care a făcut-o nu este foarte clar și de aceea polițiștii i-au deschis dosar penal ca să se lămurească.

Știm cu toții parcul de panouri fotovoltaice de la Hosman. Arată bine, are pază … ce ar putea să se întâmple ? Să-l fure hoții. Nu pe tot ci doar „o parte” în valoare de vreo 15.000 lei. Iar paznicii să nu știe nimic. Ce să mai spunem atunci despre imobile nelocuite sau nesupravegheate ? Ca la Fofeldea de unde au fost sustrase cereale depozitate într-un imobil nelocuit mai mult timp sau ca la Agnita unde dintr-un imobil al cărui geam a fost uitat deschis au fost sustrase bunuri electrice, electronice și bani iar din altul nelocuit pentru câteva zile proprietarul a fost lăsat fără câteva obiecte electronice și textile în valoare de aproximativ 400 lei.

La final, vă aducem la cunoștință cazul lui Szabo Nicolae de 56 de ani din Hosman care a plecat voluntar de acasă, nu răspunde la telefon și nu se știe unde este. Din declarațiile fiului său, cel care a alarmat autoritățile, acesta și-ar fi exprimat intenția de a se sinucide. În situația în care cunoașteți persoana și aveți informații despre locul unde aceasta se află vă rugăm să contactați cea mai apropiată unitate de poliție.

Încheiem, ca de obicei, spunându-vă că polițiștii de pe Valea Hîrtibaciului sunt …

...Mereu alături de dumneavoastră !

Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page