top of page

PREOT NOU ÎN RETIŞ

După mai bine de 44 de ani, păstorul spiritual al creştinilor ortodocşi din parohia Retiş, părintele Ioan Scutea a predat grija acestor credincioşi noului preot Petre Cosmin Dănilă,

Instalarea noului preot a fost împlinită de părintele Protopop Mihai Naicu cu participarea preoţilor Florin Ţânţ din parohia Brădeni, Sebastian Horaţiu Toma din parohia Movile şi Ciprian Constantin din parohia Netuş.

Evenimentul la care au participat foarte mulţi retişeni îmbrăcaţi în haine lucrate în casă, a avut loc la vechea biserică din deal şi a fost încărcat de foarte multă emoţie.

Părintele Ioan Scutea a evocat principalele momente din lunga perioadă în care a devenit retişan, integrându-se în această comunitate cu multe şi vechi tradiţii spirituale. Le-a mulţumit enoriaşilor pentru că l-au înţeles şi i-au fost alături şi le-a mulţumit pentru darurile primite la acest sfârşit de împlinire duhovnicească, un veşmânt preoţesc şi o Sfântă Evanghelie care îi vor fi de folos în activităţile preoţeşti care vor continua şi după plecarea din Retiş.

Părintele Protopop Mihai Naicu l-a felicitat pe preotul Ioan Scutea pentru îndelunga-i activitate cu multe împliniri în această parohie, subliniind faptul că activitatea preotului nu se termină odată cu ieşirea la pensie aceasta fiind doar încetarea unei activităţii administrative, datoria lui în slujba creştinilor şi a credinţei încetând doar la sfârşitul vieţii. I-a urat deci ca activitatea de preot să fie cât mai îndelungată, cu aceeaşi putere de muncă şi cu aceeaşi dăruire.

retiseni.JPG

Apoi preotul Protopop i-a înmânat noului preot însemnele instalării lui în această parohie, Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi cheia bisericii ,urându-i să păstorească în linişte şi vreme îndelungată în această parohie cu creştini ortodocşi devotaţi.

Părintele Petre Cosmin Dănilă, foarte emoţionat de importanţa momentului, a mulţumit Protopopului pentru binecuvântarea acordată, preotului Ioan Scutea pentru exemplul bun şi buna stare spirituală a enoriaşilor şi a promis că va încerca să fie la înălţimea aşteptărilor enoriaşilor care i-au fost încredinţaţi.

După ce oficierea instalării a fost încheiată biserica a răsunat de minunatele colinzi cântate aşa cum au fost ele cântate de multe veacuri în această comunitate de creştin ortodocşi mândri de tradiţiile lor.


I Bârsan

Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page