top of page

10.000 de lei pentru persoanele nevoiașe

Acțiunile umanitare organizate de asociațiile cu profil social din Agnita la sfârșitul anului trecut au necesitat în jur de 10000 de lei. Totalul reprezintă banii alocați precum și contravaloarea produselor venite din donații. Asociația Pensionarilor “Casa Seniorilor” Agnita, Serviciul de Voluntari Agnita și Crucea Roșie Subfiliala Agnita au distribuit produse în preajma sărbătorilor de iarnă în cadrul a cinci campanii umanitare.

Promisiunea făcută în vară victimelor inundațiilor din Câineni, județul Vâlcea, a fost respectată la începutul lunii decembrie. Astfel, după ce s-au mobilizat pentru un ajutor imediat oferit celor 10 familii sinistrate, asociațiile din Agnita s-au deplasat și în preajma sărbărotilor de iarnă pentru a le oferi celor 30 de copii pachete cu alimente și îmbrăcăminte, așa cum le-au promis.

Deasemenea, Asociația Pensionarilor “Casa Seniorilor” Agnita împreună cu Serviciul de Voluntari Agnita au distribuit în luna decembrie pachete cu dulciuri și aricole vestimentare pentru 200 de copii din Metiș, Răvășel și Mihăileni. Un sprijin important în această campanie a venit din Olanda, printr-un transport intermediate de Cosmin Dușleag, președintele Serviciului de Voluntari Agnita.

Nici persoanele în vârstă nu au fost omise. Cei 40 de beneficiari de la UAMS Agnita s-au bucurat de un spectacol de colinde și pachete cu produse specifice de sărbători pregătite în cadrul unei acțiuni organizate de toate cele trei asociații.

Totodată, alte 40 de persoane imobilizate din Agnita, înregistrate la Asociația Pensionarilor, s-au bucurat de vizita voluntarilor care le-au oferit pachete de sărbători.

Implicarea membrilor seniori nu a fost trecută cu vederea. Asociația Pensionarilor “Casa Seniorilor” Agnita i-a răsplătit pe aceștia cu pachete cu cozonac.

10000 lei 2.jpg

“Mulțumesc membrilor asociației pentru implicarea în evenimente și asociațiilor partenere pentru sprijin și colaborare. Deasemenea, mulțumesc părintelui protopop Mihai Naicu pentru buna colaborare pe parcursul întregului an”, a spus Doru Efta, președintele Asociației Pensionarilor “Casa Seniorilor” Agnita.

Fondurile necesare pentru campanile de sprijin de la sfârșitul anului trecut au fost alocate din donațiile în bani sau produse primite de la persoanele din Agnita care au înțeles scopul umanitar și necesitatea unor astfel de acțiuni, precum și din bugetele asociațiilor. Pentru distribuirea produselor, sprijinul a venit din partea Primăriei Orașului Agnita și a firmei de transport Coda Trans.

Potrivit lui Doru Efta, în acest an vor continua acțiunile de ajutorare a persoanelor nevoiașe, pelerinajele membrilor asociației la mănăstirile din țară începând din luna februarie, precum și evenimentele aniversare specifice vârstei a III-a.


Bogdan Albu

Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page