top of page

Școala s-a înzestrat cu „suflet”


scoala s-a inzestrat cu suflet.jpg

„Arta de a învăţa nu reclamă nimic mai mult decât o distribuire ingenioasă a timpului, a materiei şi a metodei”. (Jan Amos Comenius)


Astăzi aducem preţuire şi recunoştiinţă celor care acum 80 de ani au construit acest lăcaş – inimă – a localităţii Agnita, făcându-ne o datorie de onoare din a încerca să ne redescoperim şi să ne cunoaştem trecutul. Școala noastră este o prestigioasă instituție de cultură de pe Valea Hârtibaciului, iar numele ei dă identitatea şi personalitatea de care are mare nevoie o şcoală, numindu-ne „August Treboniu Laurian”.

Oameni şi fapte la nivelul exigenţelor! Prin munca lor continuă de formare a tinerilor generaţii, dascălii au fost cei mai activi locuitori ai oraşului. A fi dascăl înseamnă o credinţă făcută cu har pedagogic, pasiune, devotament.

Pregătind mereu oameni pentru viaţă, şcoala s-a înzestrat cu „suflet” pentru că învăţătura luminează mintea şi ajută să înţelegem şi să iubim.

Dragi colegi, dragi elevi, vă doresc să aveți multe bucurii și realizări profesionale remarcabile în școala noastră și să duceți mai departe ștacheta înălțată de înaintașii noștri. Le suntem datori lor și ne suntem datori nouă să păstrăm nealterată dragostea de școală, de carte, de respect reciproc.

Suntem azi, la ceas aniversar, martorii înălțării unui edificiu, material dar și spiritual, pe care îl păstrăm în suflet întreaga viață, pentru că, fie elev, fie profesor, fie director, îi suntem recunoscători pentru formarea personalității noastre.

Mult succes și gânduri bune la sărbătoare!


Prof. Mirela-Monica Petruț,

Director al Colegiului Tehnic „A. T. L.” Agnita

Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page