top of page

Încrezători în viitor

Trăim un moment important în viaţa Colegiului nostru, un moment aniversar, 80 de ani de existenţă, de împliniri, de transformări şi realizări de care suntem mândri, noi, cei care azi ne desfăşurăm activitatea în leagănul cultural ce poartă numele ilustrului înaintaș August Treboniu Laurian.

Mă bucur că la o parte din realizările acestui lăcaş de cultură de pe Valea Hârtibaciului, vreme de 40 de ani am putut şi eu să fiu părtaşă. Mai întâi în calitate de elev, apoi de profesor, iar de 10 ani şi director adjunct al liceului, fapt ce mă face să pot privi în urmă cu mândrie, cu atât mai mult cu cât, o dată cu trecerea anilor, am devenit unul dintre cei mai vechi titulari ai acestei instituţii.

Este un arc peste timp, un arc peste generaţii. Sărbătorim opt decenii de activitate, în care, în această școală, s-au pregătit foarte mulţi oameni adevăraţi pentru societate. De aceea, vrem ca în continuare noi, cei de azi, să menţinem acest standard şi să ducem mai departe ştacheta realizărilor. Rezultatele obţinute de şcoala noastră, la examene, concursuri, olimpiade, drumul urmat de absolvenţii acestei şcoli ne îndreptăţesc să fim încrezători în viitor. Suntem şi vom fi ceea ce le spunem fiecăruia dintre elevii noştri: „Fii tu însuţi schimbarea pe care o doreşti lumii”.

Acum, la ceas aniversar, merită să închinăm un gând pios tuturor celor care şi-au lăsat o părticică din sufletul lor în sălile acestei şcoli, uitând de problemele lor şi pentru care, adesea, singura răsplată era mulţumirea pentru rezultatele obţinute de elevii lor. Cu emoţie, sfială şi preţuire închin cele mai alese gânduri şi urări colectivului de cadre didactice de astăzi, iar elevilor de acum le doresc să crească frumoşi şi deştepţi, în cinste şi credinţă, pentru Dumnezeu, Carte, Neam şi Ţară.

La mulţi ani, şcoala mea dragă, icoană de suflet şi de minte!

Prof. Margareta Vecerzan

Director adjunct al Colegiului Tehnic „A. T. L.” Agnita

Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page