top of page

MAREA ASFALTARE DIN AGNITA S-A TERMINAT

Marea lucrare de amenajare a arterei principale a oraşului Agnita, începută în octombrie 2010, se apropie de sfârşit.

Din informaţiile primite în 12 nov. de la primarul Ioan Dragoman, asfaltarea întregii artere s-a terminat, amenajarea spaţiilor verzi s-a făcut pe 90% din proiect iar trotuarele pe 80%. Cele două lucrări s-au făcut cu echipa din Compartimentul de Gospodărie Comunală de la Primăria Agnita care le va şi finaliza. Prognozele meteo sunt favorabile şi după spusele primarului, ele se vor termina până la sfârşitul lunii.

În afară de cei 10 angajaţi din Compartimentul de Gospodărie Comunală, au fost puşi la treabă şi beneficiarii de ajutor social, obligaţi să presteze un anumit număr de ore.

După ce se vor realiza marcajele şi vor fi montate indicatoarele rutiere se va face recepţia la terminarea lucrărilor, se vor notifica toate neconformităţile constatate pe proiect şi se va stabili un termen pentru remedierea lor. Plata pe ultima tranşă se va face numai după ce se vor face remedierile necesare.

Tot în această toamnă s-a finalizat amenajarea de pe strada Şcolii, unde s-au făcut reparaţii la canalizarea pluvială şi s-au reabilitat drumul şi trotuarele. Aici sa realizat o fundaţie de 50-80 cm, s-a asfaltat un strat de binder de 6 cm. şi unul de uzură de 4 cm.

Lucrarea de pe str. Şcolii s-a făcut din bugetul oraşului, a costat 898.601 lei cu TVA inclus şi trebuia terminată în 31 oct. Pentru depăşirea termenului, executantul va fi penalizat conform contractului.

Agniţenii răsuflă uşuraţi.Lucrările prevăzute să se facă în doi ani au durat patru ani şi asta nu din vina edililor oraşului. Din cauza unor contestaţii nefondate ele au început cu o întârziere de 6 luni. Pe parcursul lucrărilor s-a constatat că proiectul tehnic a fost greşit, materialele prevăzute în acesta erau insuficiente ceea ce a dus la încetinirea activităţii de către executant şi la foarte multă alergătură pentru modificarea proiectului şi pentru obţinerea banilor necesari. Au fost şi probleme cu intrarea în insolvenţă a firmei Vectra, fapt ce a întrerupt activitatea timp de câteva luni.

DSCN0703.JPG

Acum lucrările sunt aproape terminate, agniţenii au scăpat de gropi şi de noroaie iar după ce se vor remedia problemele cu unele capace de canalizare care se mişcă şi cu locurile unde apa pluvială nu se scuge cum trebuie, vor uita foarte repede necazurile din timpul celor patru ani de şantier pe artera principală. Vor urma lucrările din centrul istoric al oraşului şi proiectul pentru parcul Steinburg.

I Bârsan

Categorii
No tags yet.
Ediţia curentă
bottom of page